Un primar hotărât: procurorii îi bat în poartă dar el vrea schimbarea vicelui! MOTFOLEA, CERCETAT PENAL!

O nouă încercare a majorităţii PSD din Consiliul Local Rediu (10 din cei 15 consilieri locali) de a schimba viceprimarul se va consuma mâine, într-o şedinţă a „Parlamentului” din comună.

Nu e o noutate, echipa condusă de preşedintele de organizaţie Vasile Motfolea (care e şi primar) a făcut acest lucru şi anul trecut cu rezultatul cunoscut (Instanţa a desfiinţat hotărârea respectivă, l-a repus pe viceprimarul Vasile Braiş în funcţie şi a obligat Primăria să-i plătească acestuia câteva zeci de mii de lei din bugetul comunei).

Noutatea e alta, ţine de documentul de mai jos:

În traducere, Motfolea ar fi cercetat penal pentru abuz în serviciu şi ar fi vorba de „punctele 2-6 din sesizare”, adică de 5 subiecte sau fapte cu privire la care procurorii fac cercetări în ceea ce-l priveşte pe primar. Din câte am înţeles, sesizarea care tocmai a devenit motiv de dosar penal vizează anumite lucrări realizate cu bani publici în comuna păstorită de Moftolea.

Conform actualei legislaţii, schimbarea unui viceprimar se face cu 2/3 din numărul consilierilor (nu cu majoritatea simplă, cum era până acum) şi nu doar pe motiv politic ci doar dacă respectivului i se pot imputa fapte grave legate de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Nu ştim încă ce „rechizitoriu” îi pregăteşte Motfolea lui Braiş dar, încă o dată observăm cum în buna tradiţie românească, când „hoţul nu strigă hoţii”, un demnitar care e cercetat pentru fapte penale comise în legătură cu atribuţiile de serviciu arată cu degetul spre alţii.

Oricum, în administraţia de la Rediu e veselie maximă: în ipoteza în care maşina de vot al lui Motfolea îl execută mâine pe Braiş, dacă acesta se îndreapta iar spre Justiţie (care şi prima dată a concluzionat că administraţia nu înseamnă doar dictatul majorităţii) şi mai şi câştigă, bugetul comunei va fi iar bun de plată. De ce? Simplu: pentru că Motfolea vrea “viceprimarul meu” chiar şi când îi bat procurorii la poartă…

D.V.

One thought on “Un primar hotărât: procurorii îi bat în poartă dar el vrea schimbarea vicelui! MOTFOLEA, CERCETAT PENAL!

  1. Cred si eu ca e bataia pe osul de vice ca doar sint vreo 50mil lei vechii cum sa renunti asa usor

Lasă un răspuns