UN OM, întâlnire de 2 ore cu cetățenii, la Piatra Neamț! Sub umbrele, până în noapte…

Cam 2 ore a ținut ieri întâlnirea dintre candidatul independent (susținut de ALDE și Pro România) Mircea Diaconu și simpatizanții săi din Piatra. Începută la ora 16, discuția a durat până pe la ora 18, în ciuda întunericului dar și a ploii care a apărut la un moment dat.

150-200 de oameni au fost prezenți în Parcul Tineretului din Piatra Neamț, în fața statuii lui Ștefan cel Mare. Au fost de față și membri ALDE sau pro România dar, după ce a dat mâna și cu Liviu Harbuz și cu Ion Asaftei, Diaconu le-a cerut acestora ca membrii de partid să stea mai deoparte pentru a putea dialoga cu cetățenii și cu repreyentanții mass-media.

Ca la orice discuție de acest gen, întrebările interesante s-au întretăiat cu cele simpliste sau puerile, temele importante ridicate de cetățeni maturi au făcut casă și cu cele puerile stârnite de unii exaltați. C-așa-i în campanie, când nu filtrezi accesul la microfon, în acest caz „microfonul” fiind doar unul ipotetic pentru că discuția a fost una „bio”, fără instalație de sonorizare. De aici și tentația fanilor de a fi mai aproape, și mai aproape de candidat, chiar și cu câte o îmbrâcitură încasată de oamenii din spatele camerelor de luat vederi…

Iar dacă întâlnirea a fost una atipică pentru campaniile electorale clasicizate și chiar dacă partidele nu au avut vreo contribuție directă, gazdele de la Neamț nu au uitat de detalii importante în așa context meteo și, lângă o bancă din parc a apărut un uriaș termos cu cu binecuvântat ceai cald.

Astazi a sosit in Piatra- Neamt, cu adevarat un om (n.n. Alianta care îl sprijina pe Mircea Diaconu, se numeste ”UN OM”), a sosit domnul Mircea Diaconu, un om care niciodata nu se va dezice de ceea ce promite, un bun gospodar, un om de nota zece. Pentru ca tot e pe buletinul de vot pe pozitia 10, e intr-adevar un om de nota zece care își merita pe deplin locul pe scaunul de la Cotroceni. Nu stiu daca va sta la Cotroceni sau prin alta parte asa cum a spus dumnealui, cert este faptul ca își merita locul si sigur si rolul de presedinte al României. Speram ca poporul, cetatenii, îi vor da votul si o sa avem intr-adevar și un român autentic în fruntea țării”, a precizat Ion Asaftei (președinte ALDE Neamț).

<<Vizita lui Mircea Diaconu la Piatra Neamț le-a oferit nemțenilor oportunitatea de a-i adresa întrebări candidatului.
Au fost foarte multe întrebări incomode, dar utile democrației.
Încă o dată, Mircea Diaconu, a explicat cât de important este ca românii să aibă un președinte al tuturor românilor, nu unul care împarte cetățenii României în “liberalii mei”, “poporul PSD”, “progresiștii providențiali”, etc. Avem nevoie de un președinte ales de români pentru români, empatic, partener al cetățeanului, nu de un conducător de “trib”. PRO România susține această candidatură logistic și emoțional, evitând o politizare partinică a candidatului care este și va rămâne un independent autentic>>, a subliniat Liviu Harbuz (președinte Pro România Neamț).

După două ceasuri de discuții, Mircea Diaconu nu putea scăpa nici fără inerenta ședință foto, mulți dintre participanți dorind să rămână cu amintirea unei poze cu UN OM:


D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns