Un nemţean prin adopţie a dat peste cap Capitala: bicicleta electrică din lemn!

Câștigătorul bursei SAB surprinde publicul cu bicicleta electrică din lemn, o invenţie realizată nemţeanul prin adopţie Gigi Maier în atelierul lui de pe strada Bistriţei.

Venit în Neamţ în urmă cu vreo 14 ani, Maier (născut în judeţul Mureş) a lucrat mai întâi ca director la Fabrica de Mobilă Bontaş iar apoi a pus pe picioare propria afacere de mobilier.

Câștigătorul celei de-a patra ediții a concursului de idei inovative pentru industria automobilelor, Bursa SAB –  ”Propulsăm viitorul”, inventatorul Gigi Maier, a surprins publicul național și european cu noua sa invenție: o bicicletă electrică din lemn, cu un design unic, vintage, lucrată în întregime manual. Invenția sa a câștigat premiul de 5.000 de lei oferit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Salonul Auto București, în cadrul celei de-a patra ediţie a concursului, Bursa SAB – ”Propulsăm viitorul”, ce a avut loc la centrul expozițional Romexpo, în perioada 10-13 mai 2018.

Gigi Maier a afirmat că se simte onorat să primească acest premiu, subliniind faptul că acest ajutor financiar binevenit va fi utilizat în scopul stilizării și rafinării invenției sale, constituind și un stimul în sprijinul proceselor sale creative pe viitor.

„M-am simțit foarte onorat să primesc acest premiu. În primul rând, m-a surprins reacția imediată, promptă a Fundației. Deși am văzut târziu reclama la televizor, cu bursa SAB oferită de Fundație, cred că a doua zi deja am trimis CV-ul și scrisoarea de intenție, și imediat am fost contactat de către cineva din echipă. Premiul a fost de foarte bun augur și am găsit o motivație suplimentară acum să continui mica mea nebunie. Anul acesta am creat o bicicletă electrică din lemn cu un design unic, realizată manual în integralitate. A fost dorința mea, izvorâtă din pasiune, să fac totul cu mâinile mele, handmade cum se spune astăzi și este la modă. Participarea mea la SAB, câștigarea bursei, toate au venit într-un moment ideal, propice pentru mine”, a declarat inventatorul.

În opinia sa, publicul prezent la SAB a fost foarte curios să descopere bicicletele expuse care, după descrierile unor curioși, au fost prezentate drept: „unice”, „speciale”, „de poveste”, „care îți fură ochii pur și simplu”.

„Foarte mulți se opreau să facă poze. Pentru mine, totul a fost o bucurie. Majoritatea oamenilor care trec pe lângă o astfel de bicicletă zâmbesc. După ce zâmbesc, vin și mă întreabă dacă e funcțională. Cel mai probabil, aspectul, culorile, designul bicicletei le conturează alte așteptări. Văd multă mirare pe chipurile lor când le spun că locul ei este pe șosea și nu într-un muzeu”, a precizat inventatorul Gigi Maier. Acesta a mai declarat și că și-a propus pe viitor să realizeze și alte invenții – trotinete din lemn pentru copii, scaune din lemn pentru autoturisme – care îi stimulează creativitatea.

Mai multe detalii despre invențiile lui Gigi Maier puteți găsi accesând pagina sa de Facebook, Woodart Bike: https://www.facebook.com/profile.php?id=100013598767051

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns