Un mirean care a trăit ani de zile în Turnul lui Ştefan a fost ieri CANONIZAT! Sfântul Gheorghe Lazăr Pelerinul!

Gheorghe Lazăr, cel care a trăit ani de zile la Piatra Neamţ în Turnul lui Ştefan cel Mare de lângă Biserica Domnească a fost ieri canonizat oficial în cadrul şedinţei BOR care a ales şi noul Episcop al Huşilor, anunţă presa centrală.

După ce cei doi candidaţi propuşi pentru funcţia rămasă vacantă au fost votaţi (a câştigat PS Ignatie Mureșanul, în detrimentul Arhimandritului Nichifor Horia, Exarhul Administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și starețul Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi din Iași), Sfântul Sinod a dezbătut si canonizarea a „doi vieţuitori de ranguri diferite din Biserica noastră şi anume, Mitropolitul Iosif Naniescu care va purta numele Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, şi un mirean foarte evlavios Gheorghe de la Piatra Neamţ pentru care noi am recomandat numele de Gheorghe Pelerinul”, a spus Patriarhul Daniel.

„De multă vreme nu au mai fost trecuți în rândul sfinților simpli credin­cioși mireni. Iată, astăzi, va fi trecut în calendarul nostru un mirean ­evlavios, Gheorghe de la Piatra Neamț, pentru care am recomandat numele de «Gheorghe pelerinul», fiindcă a fost cu adevărat pelerin în țara noastră și la Locurile Sfinte și are o ­popularitate deosebită în rândul credincioșilor. Umbla desculț și cu capul descoperit și vara, și iarna”, a mai spus Patriarhul.

Despre Gheorghe Lazăr, Pelerinul din Turnul lui Ştefan cel Mare, puteţi citi AICI – Pelerinul desculț / Locatarul din Turnul lui Ștefan

D.V.

 

Lasă un răspuns