Un jurnalist acuză și urează: „Dragă Profi, faliment rapid!”

Managementul execrabil de la magazinele Profi din Piatra Neamț este demantelat și devoalat de Iulian Cazacu (jurnalist TVR). În postarea sa pe de pe o rețea de socializare, Cazacu (altfel un om foarte echilibrat, chiar super-tolerant) arată cum managerii de magazine tolerează situații absurde (care duc la scăderea încasărilor și la nemulțumiri ale clienților) iar angajații nu au cea mai conformă și corectă atitudine.

Un prim subiect abordat de jurnalist din postura de cetățean/client vizează raionul de fast-food unde produsele proaspete pot fi găsite… când dă Dumnezeu.

<Draga, Profi!
Am vesti proaste pentru tine. Degeaba ai investit in spatii comerciale si ai adus concepte de retail interesante, daca nu ai cu cine sa le operezi. Ori oamenii sunt demotivati si au salarii mici, ori sunt pur si simplu nepasatori la orice stimuli.
De exemplu, in Piatra Neamt, la magazinul din Darmanesti, de pe Nicolae Iorga, ca dealtfel si la alte magazine din oras, habar nu au oamenii de acolo ca trebuie sa aiba produse de fast food pregatite, dimineata, sa le poata lua copiii la scoala. Oamenii de la Profi nu stiu ca exista o fereastra de o ora, intre 7.00 si 8.00 in care aceste sandvich-uri se transforma in „pachetelul pentru scoala”. Nu stiu si nu le pasa. Altfel nu am gasi galantarele goale, la ora de maxim a audienta. NU s-ar uita angajatele ca broasca la bariera cand le spui ca nu e ok si ca nu e prima dimineata in care nu se misca cu talent. Nu le pasa. De nimeni: de jobul lor, de clienti, de banii pe care acestia ii platesc, de nervii si frustrarea pe care o acumulezi de dimineata, de nimic. Asta e>.

Cazacu mai punctează un subiect: felul în care oamenii sunt furați, efectiv, la un produs unde rețetarul spune 200 ml dar ei primesc un suc la jumătate din cantitate: <Tot la unul din aceste magazine se vinde suc natural fresh, facut pe loc, cum ar v eni, iar pe eticheta scrie ca trebuie sa iti fie livrat intr-un pahar cu 200 de ml de suc. Nu e chiar asa. Doamna de la raft stie ca trebuie sa puna doar doua portocale, ca asa e retetarul, dar cele doua amarate de portocale nu produc mai mult de 100 ml de lichid. I-am spus, a chemat seful, s-a uitat si ala si a zis suparat:” Mai pune o portocala>”. Mda. Dar daca nu ii ziceam? Cati copii nu au fost trasi in piept, pur si simplu?>

Concluzia lui Cazacu e evidentă: astfel de magazine în care patronatul și managementul nu arată un minim respect pentru oamenii care plătesc, deci merită să falimenteze: <Despre ce vorbim? Despre ce concepte noi? Trebuie sa facem totul la modul autohton, cat mai naspa, cat mai prost, cat mai imbecil, fara urma de responsabilitate, fara rusine, fara mila fata de banul clientului. Daca o firma de dimensiuni mai mici ar fi facut un astfel de magazin, daca ar fi avut cumva puterea financiara, nu si-ar fi permis sa faca scheme din astea. Murea imediat.
De aceeaa, iti urez din toata inima: „Faliment rapid!”>.

Până la publicarea acestui text, Profi nu reacționase nicicum la acuzele de mai sus.
Dacă va există vreo astfel de reacție, mailul publicației Vestea stă la dispoziția oricui are de exprimat un punct de vedere.

Daniel VINCA

2 thoughts on “Un jurnalist acuză și urează: „Dragă Profi, faliment rapid!”

  1. SUNT TOTAL DE ACORD CU DL.CAZACACU.
    RUSINE !!!CELOR CARE ADMINISTREAZA ACEST LANT DE MAGAZINE.

Lasă un răspuns