Un grajd și o fânărie, distruse de flăcări puse intenționat!


Două incendii care s-au produs în ultimele zile au fost provocate în mod intenționat, informează Inspectoratul pentru Situații „Petrodava” Neamț. Primul apel la 112 a venit vineri, la ora 20.20, pentru un incendiu izbucnit la o fânărie din satul Ciurea, comuna Pâncești.
La locul evenimentului s-au deplasat 7 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită  din cadrul Detașamentului de pompieri Roman și 1 autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate medie din cadrul punctului de lucru Poienari, care au stins incendiul. În urma incendiului au ars: acoperișul unei anexe confecționat din lemn cu învelitoare de azbociment pe o suprafață de aproximativ 40 mp, elemente de tâmplărie (uși și geamuri) și circa 2 tone de fân depozitate în pod”, a declarat slt. Marcel Bucur, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.
Azi-noapte, cu trei minute înainte de ora 23.00, pompierii au fost chemați la Borlești, unde luase foc un grajd. La locul evenimentului s-au deplasat 8 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, care au stins incendiul. Flăcările au distrus 66 metri pătrați de acoperiș din asterială lemn, aproximativ 2,5 t lucernă și 44 metri pătrați de planșeu din șipca de lemn cu lut.
În ambele cazuri, polițiștii au demarat o anchetă pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovați. Din fericire, în niciunul din cele două incendii nu s-au înregistrat victime omenești, ci doar pagube materiale.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns