“Un genocid poate avea loc oricând în Cheile Bicazului!” Anunţ grav făcut de adjunctul de la Garda Naţională de Mediu

Un anunţ extrem de grav a fost făcut azi de adjunctul şefului Gărzii Naţionale de Mediu în timpul întâlnirii pe care Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu a avut-o cu factori de decizie din Neamţ: “Situaţia e foarte gravă, oricând poate avea loc un genocid în Cheile Bicazului”.

Afirmaţia respectivă a fost făcută de Robert Szep într-o şedinţă cu uşile închise pe care Graţiela Gavrilescu a avut-o împreună cu staff-ul său cu reprezentanți ai Prefecturii Neamț, Consiliului Județean Neamț, ADI Neamț, APM Neamț, Comisariatul GM Neamț, ABA Siret, SGA Neamț, ROMSILVA, Garda Forestieră, DSP Neamț, Primării.

Deşi presa nu a avut acces la respectiva întâlnire, mesajul rostit de adjunctul de la Garda de Mediu a fost confirmat, pentru Vestea de mai mulţi participanţi la şedinţă.
Posibilul „genocid” la care făcea trimitere oficialul de la Garda Naţională de Mediu se referă la riscul ridicat ca din pereţii muntoşi care străjuiesc Cheile Bicazului să se desprindă bucăţi masive de rocă care nu ar avea alt loc unde să cadă decât pe drumul care leagă Bicazul de Lacu Roşu, adică în şoseaua naţională care străbate aceste chei.
Pentru cei care nu cunosc zona, reamintim că pe pprţiuni de kilometri întregi, drumul respectiv este ca un fel de tunel fără tavan, pereţii fiind de fapt munţi de piatră care fac unghi de 90 de grade cu solul. Nu este greu de intuit că un bolovan masiv căzut peste autoturisme sau autocare s-ar putea solda cu o adevărată tragedie.
Oficialii de la Ministerul Mediului au cerut autorităţilor din Neamţ să analizeze de urgenţă problema respectivă şi să propună mai multe măsuri care să prevină posibilul „genocid”.

În ultimii ani au avut loc mai multe căderi de bolovani de pe versanţii care străjuiesc Cheile Bicazului. Un astfel de exemplu, AICI!

D.VINCA

4 thoughts on ““Un genocid poate avea loc oricând în Cheile Bicazului!” Anunţ grav făcut de adjunctul de la Garda Naţională de Mediu

  1. As zice ca un gen de genocid e insusi faptul ca dna Leocadia e ministrul mediului

  2. La fel ca d-na ministru:ingamfare , prostie si necunoasterea limbii romane!

  3. Cate ,,bucati masive de roca s-au desprins in ultimii 50 de ani? Dar in ultima suta de ani? Niciuna! Vorbim ca sa ne evidentiem .

Lasă un răspuns