Un fost vicepreședinte CJ Neamț a trecut la cele veșnice

A decedat Mihai Aileni, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț în mandatul 2000-2004. Acesta lupta de câțiva ani cu o boală crâncenă și se retrăsese de câțiva ani din viața publică tocmai pentru a duce cu demnitate această povară care i-a marcat ultimii ani de viață.

De profesie inginer agronom, Aileni a lucrat atât în ferme agricole cât și la Direcția Agricolă Neamț.

În administrația județeană a intuit de foarte multe ori reforme sau mutații administrative care urmau să aibă loc peste ani buni. Astfel, încă din perioada 2002-2003, el spunea că instituția CJ trebuie să fie pregătită pentru preluarea în administrație a Spitalului Județean (pe atunci la Ministerul Sănătății), fapt care s-a și întâmplat în 2009, prin noua Lege a Sănătății.

În mandul de la CJ Neamț a făcut echipă cu Raul Constantin Bobeanu (președinte) și Adrian Carabeț (vicepreședinte).

După ce în perioada 1997-2001, fostele mari unități economice din Neamț au fost privatizate în mare viteză, ca în toată țara, și a urmat demolarea acestora, Aileni a fost unul dintre cei care a pledat pentru susținerea sectorului agricol de către stat, spunând din postura de vicepreședinte CJ, la un moment dat, „Cu o industrie la pământ, Țara asta mai poate fi salvată doar de Dumnezeu sau de agricultură. Hai să nu așteptăm să vină salvarea doar din Cer ci să dezvoltăm agricultura, industria alimentară dar și alte domenii care pot lucra cu materii prime produse de agricultură. Altfel, populația aptă de muncă din România va migra pentru o bucată de pâine spre alte zări și va suplini lipsa de forță de muncă din alte țări”. Asta spunea Mihai Aileni prin 2002, înainte de aderarea României la UE, moment care a permis românilor să poată ajunge mult mai lejer să lucreze în țările UE.

Anunțul trecerii la cele veșnice a fostului vicepreședinte CJ Neamț a fost făcut de către fiul acestuia, Ciprian Aileni.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns