Un fost pompier sponsorizează participarea unui fost coleg la Jocurile Olimpice! „Am auzit de la colegi, am zis că noi, comunitatea, putem face ceva!…”

Un pompier nemțean de la ISU Petrodava va merge la Jocurile Olimpice ale polițiștilor și pompierilor (China 2019) cu finanțare asigurată de un fost coleg care a părăsit ISU dedicându-se altor activități. Pompierul sportiv (cu un CV impresionant, cu zeci de medalii la competiții naționale și internaționale) se numește Cozar Cezar-Andrei, este subofițer la detașamentul Piatra Neamț iar sponsorul lui este cel care este cunoscut drept „Ciprian de la Clinica GSM”, fost pompier (chiar scafandru de intervenție la ISU Neamț.

Ciprian nu a dorit să comenteze faptul că ISU România sau Ministerul de Interne nu au asigurat finanțarea de 10.000 de lei pentru un salariat care merge la această competiție să lupte pentru culorile României dar să aducă glorie și sistemului în care lucrează. „Eu vă spun de ce simt eu nevoia să ajut. Pentru că eu cred că oamenii talentați și valoroși trebuiesc motivați și ajutați să atingă potențialul maxim. Până la urmă un astfel de gest, de a sponsoriza un sportiv-pompier, se întoarce tot în beneficiul comunității. Un pompier pregătit și în formă aduce valoare și servicii calitative comunității pe care o servește. Ca fost coleg al celor de la ISU știu să sunt mulți subofițeri operativi care ar trebui motivați și valorificați”, spune Ciprian.

„Am aflat ieri de cazul acestui băiat, de faptul că poate rata această oportunitate uriașă din lipsa finanțării și am zis că nu ar fi corect să nu-și poată urma visul și calea. Am zis în sinea mea că noi, comunitatea, putem corecta această situație și nu am mai stat pe gânduri. Am luat legătura cu Cezar, i-am zis că marți îl aștept la firmă să semnăm actele (NR – la Clinica GSM) și că va primi banii când dorește el pentru a achita tot ce trebuie, competiția respectivă urmând a avea loc în august”, a mai spus Ciprian.

Suma de 10.000 lei ar urma să fie cheltuită de sportiv pentru biletele de avion, pentru 2 drumuri necesare la București, pentru cazare și masă în China, taxe pentru viză, taxe înscriere în competiție.

„Eu am rămas fără cuvinte când Ciprian a luat aseară legătura cu mine. Nici nu prea aveam baterie la telefon, vorbeam pe un chat și, vă spun drept, nu-mi venea să cred. Bătusem la ușile unor firme mari, cunoscute și nu reușisem să rezolvăm problema si, așa dintr-odată, într-o seară de sâmbătă, îți spune cineva că el rezolvă o astfel de problemă. Total. Mi s-au tăiat picioarele de emoție și bucurie. Vă dați seama, îi sunt recunoscător acestui om și bucuria mea e cu atât mai mare cu cât am aflat că a lucrat și el la ISU și vedem că solidaritatea nu este pentru el o vorbă fără conținut”, a declarat în urmă cu câteva minute Cezar-Andrei Cozar, pompierul nemțean care va reprezenta România și ISU la Jocurile Olimpice ale Pompierilor și Polițiștilor.

Iar Cezar-Andrei nu merge la această competiție în excursie, fiind foarte hotărât să se întoarcă cu câteva medalii de la probele de atletism.

D.V.

Lasă un răspuns