Un fost jurnalist le bate obrazul cu logo #șîeu! „Sigla asta nu era pentru nici unul dintre oamenii din politică!”

Ca orice protest civic care, de fapt, e stârnit de cetățeni, și Mișcarea #șîeu a fost parazitată de politicieni care au simțit rost de imagine căpătată facil și pe nedrept – asta spune fostul jurnalist Marcel Mihalcea într-o postare în care le bate obrazul oamenilor politici care nu au avut bunul simț să înțeleagă că iritarea cetățenilor vizează fix clasa politică în ansamblu, dar mai ales pe cei din partidele care au guvernat în ultimii 30 de ani.

„Șî eu! Dar pot șî eu sî șiu puțîn ”Jicî contra” în povestea asta?
Mi-a plăcut la nebunie ideea, iar cel care a avut-o merită toate laudele și respectul.
Legat de sigla aceasta însă, aș fi vrut ca nici un om implicat în politică să nu posteze nimic despre ideea suceveanului. Dar nici unul. Nici măcar un primar de ”sat”, consilier local, județean, personal. Nici măcar un membru de partid. Sigla asta nu era pentru nici unul dintre oamenii implicați în politică. Și am ceva cunoștințe în lumea politică. Dacă vor citi, sper doar să înțeleagă ideea transmisă de mine și să muncească de acum înainte. Indiferent de culoare politică. De fapt DRAGILOR, astăzi a fost CEVA FĂRĂ CULOARE POLITICĂ. Astăzi s-a văzut efectul culorilor politice de până acum.
Șî încî șieva: datorită suceveanului unora dintre români nu le-a mai fost rușine de limba lată din Moldova. Vor trece însă câteva zile și pentru mare parte din România, regiunea asta Moldova va însemna doar Vaslui și problemele acestui județ” – acesta e mesajul lui Marcel Mihalcea care pare țintit mai ales spre acei lideri politici sau purtători de genți din partide care s-au tot rotit la guvernare, care au tot dat miniștri ai Transporturilor care au tot semnat și plătit fluvii de studii de fezabilitate unor băieți deștepți.

Mai mulți politicieni din Neamț nu au ratat ieri ocazia de a-și face selfieuri pe marginea drumurilor și de a posta fotografiile pe net, așa, ca să vadă poporul cât sunt ei de dedicați acestei cauze. Că tot e perioadă pre-electorală…

Marcel Mihalcea a lucrat ani de zile la cotidianul Monitorul de Neamț iar acum este angajat la DJTS Neamț.

D.V.

Lasă un răspuns