Un foarte cunoscut profesor a răbufnit: “Dragoste cu sila nu se poate!”

“Sunt furios”, este răspunsul pe care profesorul Alexandru Iacob de la Colegiul Naţional Petru Rareş din Piatra Neamţ îl dă cuiva în legătură cu mesajul foarte tranşant făcut public în urmă cu câteva ore în care vorbeşte despre faptul că “dragoste cu sila nu se poate” şi că unii încearcă obţinerea sentimentelor prin şantaj.

Mesajul profesorului Iacob: “Dragoste cu sila nu se poate! Chiar nu! Dar nu toți (adulții) ştiu asta. Unii încearcă prin şantaj sau alte tactici să obțină ceea ce cred a fi iubirea partenerului. Doar că, în cel mai bun caz, în locul unui surâs cald, vor primi un rânjet. Şi totuşi, unii cred că asta e dragoste şi o vor chiar şi-aşa. Iar alții ştiu că nu e dragoste veritabilă, dar beneficiile (da, alea… şi alea) le sunt prea dragi, aşa că se pretează la orice”.

Cititi si: “Rareşiştii” – premiu de 100.000 dolari, la un concurs în Emiratele Arabe 
Ăsta da profesor: Alexandru Iacob de la “Rareş” luat la întrebări de elevi!
„Rareşiştii Abu Dhabi” – Trofeu la „Oamenii Timpului”! Adrian Rugină – premiu post-mortem!

Iacob este profesor de geografie dar este un pasionat şi de fizică şi alte ştiinţe exacte şi de aplicaţiile utile pe care le pot genera acestea. În urmă cu câţiva ani el a fost îndrumătorul unui grup de elevi de la Rareş care au obţinut Marele Premiu la categoria licee (zona Europa) la un concurs de proiecte organizat, la cel mai înalt nivel, de Emiratele Arabe. Concursul „Zayed Future Energy Prize” a adus liceului Rareş şi un premiu de 100.000 de euro. Banii erau dedicaţi tocmai implementării proiectului realizat de “echipa lui Iacob”, care consta reabilitarea unei clădiri, din punct de vedere energetic, prin instalarea de panouri solare şi corpuri de iluminat LED care ar reduce consumul de energie cu 70%.

Din mesajul de mai sus al profesorului nu se deduce dacă este vorba despre o experienţă personală sau a vreunui apropiat sau dacă ar fi vorba doar de o afirmaţie de principiu, gen „Învăţăturile lui…”. Completarea „sunt furios” dă de înţeles că e vorba totuşi de un subiect care-l afectează.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns