Un consilier USR dă cărțile pe față: „Votul secret mă face să mă simt mic și viclean!”

Consilierul local USR de la Piatra Neamț care a stârnit rumoare votând pe față împotriva propunerii primarului la votul pentru creditul de 100 milioane lei să fie secret consideră că tertipul respectiv poate fi agreat doar de cei mici și vicleni. Cosmin Asandei a declarat în exclusivitate pentru Vestea.net că,din punctul lui de vedere, un vot pe un așa proiect important (N.R. – prin care este practic rostogolită o datorie de 80 milioane lei peste 10 ani) trebuie să fie argumentat și asumat de aleșii locali.

„Votul secret exista dar nu inseamna ca este si necesar. Pe mine ma face sa ma simt mic si viclean. Voturile importante trebuie sa fie argumentate si asumate. La fel si in cazul votului asupra refinantarii datoriei istorice a orasului”, a declarat Asandei.

După cum era previzibil, consilierul local USR nu este de acord nici cu strategia de cheltuire a acestui credit (80 milioane lei refinanțare datorii, 20 milioane lei) gândită pe proiectul inițial de Carabelea și de cei cu care se sfătuiește: „Emisiunea de obligatiuni este o optiune pentru oras. Probabil cea mai buna pentru a rezolva cele doua probleme majore: datoria istorica si dezvoltarea viitoare. Proiectul care a fost pe masa saptamana trecuta rezolva doar prima problema si nu ofera nicio garantie pentru cea de a doua”.

Mai multe detalii despre felul în care vede astfel de credite ale municipalității dar și despre administrația locală în general va oferi respectivul consilier local în seara aceasta, la emisiunea Vestea Tic-Tac la care este invitat. Emisiunea poate fi urmărită, LIVE, de la ora 19.30, pe pagina de facebook vestea.net.

D.V.