Un consilier bogat. Sau sincer . . .

Una din cele mai cuprinzătoare declarații de avere a aleșilor locali pietreni publicată pe site-ul primăriei îi aparține PNL – istului Vasile Popescu, vicepreședintele filialei județene a acestei formațiuni politice. Acesta consemnează în documentul respectiv atât terenuri, cât și imobile, mașini și depozite bancare. Deși acționar în cadrul unei societăți din municipiu, bunurile pe care le are sunt trecute pe numele său, și nu pe firmă, această ultimă modalitate fiind intens folosită de oamenii de afaceri din zilele noastre.
Astfel, fostul viceprimar de Piatra Neamț este, potrivit celor semnate și asumate,  proprietarul unui teren de 428 de metri pătrați situat în municipiul reședință de județ, pe care l-a cumpărat în anul 2004 împreună cu soția. Anul acesta a primit moștenire alte trei terenuri, toate în Borca, în suprafață de 7143 mp, 804 mp respectiv 442 mp.
crop-terenuri
La secțiunea bunuri imobile, Popescu menționează o casă în suprafață de 287 mp, situată în Piatra Neamț, construită în urmă cu 12 ani și un apartament cumpărat în 2001, situat tot în oraș, a cărui suprafață este de 61 mp. Consilierul mai deține și două autoturisme – o Skoda cumpărată în 2008 și un Renault achiziționat în 2012 – dar și un motoscuter Peugeot, luat în 2006.
Alesul local este titular al unui depozit la bancă, în valoare de 9428 de lei, din 2014 și al unui cont curent de 18500 de lei, deschis în 2013. Consilierul deține și un pachet de acțiuni la SC Popescu Prim SRL, în valoare de 30100 lei.
Din activitatea desfășurată în Primăria Piatra Neamț, Popescu a încasat, conform celor consemnate în declarația de avere, 44979 lei. Tot la capitolul venituri, consilierul menționează și premii în valoare de 498 de lei, în timp ce soția sa a primit în anul fiscal încheiat o pensie totalizând 5930 lei. La toate acestea se adaugă și banii veniți de la fiica soților Popescu, studentă bursieră la Iași, care a primit 2700 de lei de la stat.

Alex SÎRBU
Sursa foto Vasile Popescu: Facebook

N.B.: Vestea.net continuă serialul privind averile consilierilor locali pietreni, așa cum sunt ele menționate în declarațiile semnate de aceștia, documente aferente anului fiscal încheiat.

Lasă un răspuns