Umiliți de primar! Viceprimarii, noul secretar, șeful Poliției Locale, PE POST DE MOBILIER! VIDEO

Primăria Piatra Neamț are mobilier nou: pe post de scaune, dulapuri sau cuiere au fost etalați astăzi viceprimarii suspendați Marius Irimia, Alin Lehăduș, noul secretar Dragoș Ștefan și șeful Poliției Locale, Eugen Pancu. Cei 4 au fost potați ca un veritabil decor, de-a dreapta și de-a stânga primarului Andrei Carabelea, pe aceeași linie cu el, deci oricine vede această imagine crede (eronat!) că ei au participat nu doar la poză în această conferință de presă.

Există metoda (pe la partide sau ong-uri) să fie și un decor uman („albinuțe”, activiști) dar liniile de persoane prezente și necuvântătoare sunt plasate în spatele vorbitorului/vorbitorilor (tehnica fiind emiterea unui mesaj de forță, de echipă).
Cei 4 „necuvântători” au fost plasați însă azi pe linia vorbitorului/vorbitorilor, dar nu a spus niciunul din ei nicio silabă (vezi VIDEO de mai jos), pentru că nu le-a fost dat cuvântul de către primar.

Deci rolul celor 4 a fost unul pur decorativ.

Dincolo de simpla lor prezență, poate ar fi fost interesant să audă lumea și ce părere au cei doi viceprimari suspendați, măcar din postura de consilieri care au votat parodia de Regulament de curățenie și estetică, mai ales după ce primarul a spus, ba cu nonșalanță, ba cu o țâfnă evidentă, că unele prevederi aberante din proiectul INIȚIAT DE EL au fost preluate așa din regulamentul precedent. Sau când Andrei Carabelea a omis să se refere la unele modificări (tot aberante) propuse chiar de el.

Poate era interesant să explice șeful Poliției Locale și cum vor reuși subordonații săi să pună în practică acest Regulament („deja aplicabil”, după cum a spus Primarul), inclusiv în ce privește fapte contravenționale care ar avea loc în interiorul proprietăților private (apartamente sau case, unde onor polițiștii locali nu pot intra, pentru constatare, fără mandat de percheziție).

Sau poate era interesant ce părere are noul secretar al Municipiului despre eventualele contestații în instanțe la eventualele amenzi date în baza acestui Regulament (îmbunătățit cu muulte propuneri noi și completări, chiar de primar).

Revenind la ideea de „mobilier vizual” pentru transmiterea ideii de „echipă de profesioniști”. Oare de ce nu i-o fi folosit primarul Carabelea pentru acest rol umilitor de mobilier nevorbitor pe cei numiți de el în funcție, din resursa de partid sau personală? Adică pe city-managerul Vlad Moscalu, pe directorii sinecuriști cu proptele politice unși la Salubritas și Publiserv, sau pe specialiștii aduși de el la Cabinet Primar? Respectivii (neafișați) or fi buni numai pentru lefuri în baza unor competențe neprobate public sau inexistente?

Pentru cei care vor să vadă declarațiile interesante ale primarului dar și (ne)declarațiile celor aflați pe post de decor, VIDEO de mai jos:

D.V.

 

One thought on “Umiliți de primar! Viceprimarii, noul secretar, șeful Poliției Locale, PE POST DE MOBILIER! VIDEO

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.