Ultimatumul consilierilor locali PNL: Dacă PSD nu vine până luni cu proiectul de reducere a prețului parcărilor, o facem noi!

liberali-cl
Grupul de consilieri locali PNL din Primăria Piatra Neamț a dat în această după amiază un ultimatum pesediștilor, pe marginea proiectului de reducere a tarifelor practicate pentru parcările de reședință din oraș.
Practic, liberalii afirmă că dacă aleșii locali PSD nu vin până lunea viitoare cu un proiect de hotărâre pentru reducerea cu 60 la sută a prețului parcărilor de reședință din municipiu, o vor face ei. „Dacă până pe 5 decembrie PSD-ul nu va depune proiectul de reducere cu 60 la sută a tarifelor pentru parcările de reședință, așa cum doresc, o vom face noi. Așteptăm, deocamdată, până luni”, a spus primarul Dragoș Chitic.
Afirmația edilului vine după ce pesediștii din Consiliul local pietrean s-au opus în penultima ședință de lucru reducerii cu 30 de procente a tarifelor practicate de Parking, propunând o reducere de două ori mai mare, adică de 60 la sută. La acea vreme, aleșii locali PSD au cerut răgaz pentru a veni cu un proiect legislativ în acest sens, după ce vor realize un studio de impact care să confirme sustenabilitatea unei asemenea propuneri.
Pe de altă parte, liberalii au dat de înțeles că doresc ca toate cele 16 mii de locuri de parcare administrate de Parking să treacă din subordinea societății în cea a Consiliului local. „Noi am dorit ca reducerea cu 30 de procente să fie făcută acum, iar celelalte 30 de procente să fie tăiate după trecerea locurilor de parcare din subordinea Parking în cea a Consiliului local”, a fost punctul de vedere al grupului de consilieri liberali. În același context, liberalii au mai spus și că, dacă aleșii locali PSD ar fi dorit cu adevărat să reducă prețul parcărilor, ar fi trebuit să înceapă de la Spitalul Județean, care se află în „curtea lor”.
Afirmația acestora a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută în această după amiază, în cadrul căreia au mai fost aduse în discuție și aspecte privind organizarea Târgului de Crăciun, dar și sportul pietrean.

Alex SÎRBU / ADV

 

Lasă un răspuns