Ultima oră: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vizită fulger la Neamț după arestarea celor 5 medici de la Spitalul Județean

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea ajunge astăzi în Județul neamț, la doar câteva ore după ce aseară au fost reținuți de procurorul de caz cei 5 medici de la Secția Ortopedie Traumatologie din Spitalul Județean.

Surse neoficiale au anunțat că aceasta va ajunge la ora 14 la Consiliul Județean Neamț (autoritatea administrativă căruia îi este subordonat Spitalul Județean) unde se va întâlni și va discuta situația de criză din Spital cu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și cu dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Neamț. Este posibil ca apoi, cei trei să facă declarații de presă, probabil undeva la ora 15.

Reamintim că aseară, pe un dosar instrumentat de DGA, procurorul de caz a hotărât reținerea a 4 medici ortopezi de la Secția Ortopedie a Spitalului Județean și a unui chirurg care lucra la Cabinetul de Ortopedie Traumatologie din Policlinica Spitalului. Cei 5 medici reținuți (și care azi vor fi duși în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă) sunt Florică Guțu, Ghenadie Bucătaru, Grigore Berea, Constantin Nanu (ortopezi) si Gheorghe Borș (chirurg).

Ministrul Pintea avea programată pentru azi o vizită în Bacău, pe tema masterplanului din Sănătate pe Regiunea Nord-Est. Ea și-a modificat programul aseară, incluzând și vizita la Neamț, după ce a fost informată de faptul că 4 din cei 6 medici de pe Secția din Spital au fost reținuți, fapt care poate duce la blocarea sau închiderea temporară a Secției Ortopedie.

Vom reveni.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Ultima oră: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vizită fulger la Neamț după arestarea celor 5 medici de la Spitalul Județean

  1. Sa fie arestati si sa li se ia dreptul de practica medicala,,,,daca vor scapa si vor profesa ,vor lua in continuare,,spaga,,ca nu le ajung,bietilor de ei salariul de 4000de euro pe luna.

Lasă un răspuns