Udrea: Tărâţă mi-a spus că duce bani la SRI, lui Coldea

udrea

Captura foto cu Elena Udrea fix în secunda în care pronunţă numele lui Culiţă Tărâţă despre care spune că se lăuda că ducea bani la SRI

Deputatul de Neamţ Elena Udrea, aflată sub control judiciar, a făcut referire în interviul incendiar dat la Hotnews şi la situaţii din judeţul Neamţ. Iar afirmaţia efectiv explozivă este că fostul preşedinte al CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă spunea că duce bani … la SRI. Mai mult, Elena Udrea îl invocă şi pe Gheorghe Ştefan drept martor al susţinerilor lui Tărâţă, deputatul de Colegiul 4 relatând cum, de mai multe ori, primarul municipiului Piatra Neamţ i-ar fi spus cum Tărâţă pretindea bani din nişte afaceri invocând acelaşi pretext.
Mai jos, declaraţia respectivă din trascriptul emisiuni şi postarea de pe youtube unde, timer 12.34, Udrea vorbeşti despre traseul Tărâţă – bani – SRI.

“Ştiţi de ce i-am crezut? Pentru că a mai fost o situaţie. Plus multe altele, dar vă mai spun o situaţie:
Dumnezeu să-l ierte, Culiţă Tărâţă, undeva în 2012, sau după campanie, unde eu am candidat la Neamţ şi dânsul era acolo preşedintele Consiliului Judeţean sau, nu, era din Neamţ, în orice caz, parlamentar din Neamţ, în orice caz… în contextul acesta în care stăteam foarte mult de vorbă în campanie, mi-a spus la un moment dat că duce bani la SRI, domnului Coldea, pentru a plăti un institut de sondare a opiniei publice. Ulterior, Gheorghe Ştefan zis Pinalti, de câteva ori la rând, mi-a spus că parte din banii de pe nişte firme cu care era un scandal i-au fost ceruţi de către Culiţă Tărâţă, să-i ducă SRI-ului, pentru nişte sondaje” (Elena Udrea).

Că lui Culiţă Tărâţă îi plăcea să vorbească despre trecerea pe care o avea la personaje sau instituţii importante de la Bucureşti nu e un secret şi, aici, declaraţia Elenei Udrea se cam potriveşte măcar pe chestiunea de fond. Că între Culiţă Tărâţă şi Gheorghe Ştefan au fost (după ce Tărâţă a ajuns cu sprijinul lui Ştefan, preşedinte CJ) dispute aprigi, iarăşi nu e un secret.
Care or fi fost firmele “cu care era un scandal” rămâne, probabil, de stabilit cu certitudine pe viitor. Dar toţi jurnaliştii şi toţi nemţenii îşi amintesc de atacurile dure ale lui Tărâţă (direcţionate şi spre Ştefan şi spre alţii) pe subiectul „ApaServ – lucrări de 100 milioane de euro cu fonduri europene”. Acel subiect a fost transformat în scandal şi obsesie de Culiţă Tărâţă care, de câte ori era presa în preajmă (şedinţe de CJ, conferinţe de presă, alte evenimente), repeta ca pe un refren “lucrările de la ApaServ”.
Mai mult, într-o scurtă “revoluţie” politico-administrativă, Tărâţă a reuşit să schimbe (pentru scurt timp) conducerea de la ApaServ iar ca manager a numit-o pe Irina Corduneanu (la acel moment, consilier la Cabinetul Preşedintelui CJ Neamţ). Coincidenţă, doamna respectivă este soţia lui Corneliu-Dan Corduneanu, administratorul firmei sub care funcţionează postul Est TV (al familiei Tărâţă) şi – iarăşi coincidenţă – fost colonel şi şef la SRI Neamţ, expulzat din instituţie în urma unui scandal legat de fabricarea unui dosar împotriva lui Radu Timofte.
Vom reveni.

V.N.

 

 

Lasă un răspuns