Ucigaşul de la Traian mai fusese condamnat pentru o altă crimă: Şi-a omorât tatăl în 1998! Acum era beneficiar de ajutor social!

crimaProfilul criminalului Neculai Buturcă de la Traian-Zăneşti este oglinda perfectă a sistemului educativ din reţeaua de penitenciare din România: reeducarea constă în evoluţia spre fapte mai grave!
Prima faptă penală – care arată inclinaţia spre violenţa extremă – a comis-o în anii 90′ şi a fost vorba despre o tentativă de omor în Cîndeşti, comuna din care este de loc. A fost condamnat definitiv atunci la 4 ani de închisoare cu executare. S-a întors acasă după pedeapsa respectivă şi, în 1998, comitea o altă faptă penală, mai cruntă, care a oripilat satul: şi-a ucis tatăl. A fost condamnat la 22 de ani de închisoare, acuzaţia fiind „omor deosebit de grav”.

Cititi si: Primele fotografii de la CRIMA de la Zăneşti! „A înjunghiat-o pe ea şi apoi s-a spânzurat şi el!”
Traian-Zăneşti: Doi morţi găsiţi în casă la 2 săptămâni de la dispariţie! Ea – pe pat, el – spânzurat de tocul uşii!

Nu execută toată pedeapsa ci este liberat cu 8 ani mai devreme (probabil pentru bună purtare), în 2012, cu un rest de pedeapsă de 2530 de zile! Nu-şi mai găseşte rostul în Cândeşti aşa că se mută la sora lui, care se măritase în Traian-Zăneşti (cu fratele socrului femeii găsite aseară decedată).
Stagiile în puşcăriile patriei nu i-au asigurat nicio pregătire în vreo meserie care să-l facă util societăţii, probabil nici cheful de muncă nu-l dădea afară din casă, mai ales că suferea şi de o afecţiune la plămâni. Adică a fost numai bun pentru ca onor conducerea Primăriei Zăneşti să considere că un astfel de om are nevoie de sprijinul comunităţii, de banul public, astfel că Buturcă a şi beneficiat… de ajutor social. Sursele Vestea spun că la începutul anului, înainte de alegeri (!!!), cel care avusese o condamnare pentru tentativă de omor şi alta pentru omor deosebit de grav (îşi omorâse tatăl!) era pe tabelul celor care încasau, de la Primăria Zăneşti, ajutor social!
Image 007Echipa de cercetare care a demarat aseară – sub coordonarea procurorului criminalist Stelian Olteanu – ancheta la faţa locului a găsit, faţă de biletul de pe uşă (prin care Buturcă anunţa că este plecat să rezolve o problemă la o instituţie de sănătate) un al doilea bilet, pe o masă.
Coroborat cu faptul că femeia fusese găsită dezbrăcată, biletul (vezi foto: captură TV) arată profilul unui om violent şi inadaptat social. Criminalul se plânge că nepotul era gelos, că în gospodăria respectivă se simţea tratat ca un sclav, ca un argat. Frustrarea care transpare din acest bilet poate explica gesturile unuia care o ucide pe soţia nepotului gelos şi apoi îşi ia şi el viaţa.
Rămâne de văzut ce vor concluziona medicii legişti (inclusiv dacă a fost sau nu şi un viol înainte de crimă), expertiza respectivă fiind una deosebit de dificilă în condiţiile în care cele două trupuri au fost descoperite la două săptămâni după omor, respectiv sinucidere.

Cititi si: Primele fotografii de la CRIMA de la Zăneşti! „A înjunghiat-o pe ea şi apoi s-a spânzurat şi el!”
Traian-Zăneşti: Doi morţi găsiţi în casă la 2 săptămâni de la dispariţie! Ea – pe pat, el – spânzurat de tocul uşii!

D.V.

cop crima zanesti

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns