TVM Neamţ: 100.000 lei din bani publici pentru drapelul dorit de Chitic şi Bîrjoveanu într-un sens giratoriu!

100.000 lei (adică un miliard de lei vechi) – acesta este costul estimat pentru drapelul de 200 de metri pătrați dorit de administrația liberală în centrul orașului Piatra Neamț, subiect anunțat drept investiție importantă de Romel Bîrjoveanu (liderul Grupului PNL din CL Piatra Neamț) la o conferință de presă susținută alături de primarul Dragoș Chitic, informează TVM Neamț.

„Drapelul va fi montat in centrul sensului giratoriu din fata Hotelului Ceahlau, la o inaltime de 25 de metri si va avea o suprafata de 200 de metri patrati, cu dimensiuni de 19/11 metri. Costurile amplasarii tricolorului se estimeaza a fi undeva la 100.000 de lei, insa pretul final va fi stabilit de proiectant”, scriu cei de la TVM Neamţ.

”Tot la capitolul investiții aș aminti de un proiect foarte drag nouă, acela de a amplasa în fața Hotelului Ceahlău, în sensul giratoriu, un catarg înalt de 25 m cu un tricolor impresionant, de aproximativ 200 mp. Cred că va fi cel mai mare tricolor din Moldova și va lăsa o amprentă frumoasă peste orașul nostru”, a declarat Romel Bîrjoveanu, numit de TVM Neamt, „initiatorul proiectului”.

Suma anunţată de TVM Neamţ este cel puţin discutabilă şi prin mărime (într-o altă comună din Neamţ a fost făcută o estimare pentru un proiect similar, cu catargul mai mic, de doar 17 metri şi cu un steag mai mic, de circa 130 mp – pret estimat 4000-4500 lei) dar şi ca principiu şi context, în condiţiile în care, de atâtea ori, conducerea Primăriei s-a referit la bugetul „pe sponci” (motiv pentru care anul trecut au şi fost crescute impozitele şi taxele locale cu peste 20 la sută, în unele cazuri).

Cu siguranţă că amplasarea catargului metalic în mijlocul unuia din cele mai importante noduri rutiere din Piatra Neamţ va căpăta aprobare şi de la Comisia Rutieră a Primăriei Piatra Neamţ din care face parte acelaşi consilier liberal. Şi evident că iniţiatorii, echipa executivă a proiectului dar şi celelalte instituţii responsabile vor lua toate măsurile necesare să preîntâmpine orice risc, inclusiv cel legat de o eventuală prăbuşire a pilonului metalic peste oameni sau smulgerea pânzei de vreun vânt mai puternic şi aruncarea ei în parbrizul vreunei maşini aflate în circulaţie.

În plan psihologic, noul proiect cu acest drapel uriaş ar putea reprezenta, poate, o spargere a ghinionului ce a tot lovit Primăria Piatra Neamţ, în ultimul an, pe subiecte legate de simbolurile naţionale (Tricolor şi Imn).

Reamintim că
– anul trecut, pe 24 ianuarie, la Hora Unirii organizată de Primăria Piatra Neamţ, Imnul României a fost intonat în total dispreţ faţă de varianta prevăzută de lege – Imnul României FĂCUT VARZĂ la Hora Unirii de la Piatra Neamț! A dispărut și versul cu „un nume de Traian”! Bonus: bâlbe în discurs! VIDEO
– în iunie 2018, primarul Dragoş Chitic devenea vedetă naţională de flux de ştiri după ce a inaugurat o toaletă la o şcoală… tăind o panglică tricolor – Primarul Chitic a ajuns in Times News Roman cu inaugurarea budei cu panglică tricolor!
– pe 24 ianuarie 2019, tot la Hora Unirii, Imnul Naţional a fost făcut din nou TERCI. De data asta nu a mai fost vorba de „opera” unor eleve de liceu ci de presta’ia bine plătită a unei vedete cunoscută din folclor şi showbiz, subiect publicat de Vestea şi preluat de zeci de siteuri si televiziuni naţionale – TERCI! Imnul României în varianta Viorica Macovei, la Piatra Neamț! VIDEO

Mai jos, imagini video de la conferinţa de presă în care este anunţată interesanta investiţie (la minutul 10.50):

D.V.
video – Turn TV
foto – TVM Neamt, Turn TV

 

8 thoughts on “TVM Neamţ: 100.000 lei din bani publici pentru drapelul dorit de Chitic şi Bîrjoveanu într-un sens giratoriu!

 1. La 200 metri pătrați,este nevoie de uraganul Katrina să fluture…in vânt.

 2. La fandoseli , artificii si multe altele va pricepeti ,,edililor,, pe banii urbei, ca buzunarele voastre au doar intrare….
  Hai sictir ! Mi-am pus de foarte multi ani tricolorul la casa, pe banii mei bine inteles si spre satisfactia mea multi vecini, fara tobe si trambite, simplu, pt. ca asa am simtit. Daca aveti o urma de bun simt, sustineti din buzunarele voastre foarte incapatoare astfel de actiuni de ,,suflet,,. Hai, sa va vad !!??

 3. Ar fi bine ca fiecare sens giratoriu să aibă câte un drapel ancorat. Așa devansăm și Elvetia la turism. Că doar la șosele și la curățenie nu se uită nimeni… Ba, chiar 100 de „pari” portocalii pe lângă se potrivesc.

 4. Nu mai stiu cum sa fure banii hotii din PNL.

  La fel cum analfabetul Gavrilescu/PMP aliatul lui Chitic cu adapostul de ciini unde masa zilnica a unui ciine costa cit un meniu la Noir(14 RON!!!!) din care 12 ron sunt furati.

  Dupa cum vedeti numai hotii pe fata .Nu are cine sa-i opresca.Institutiile mafiote Parchet/IPJ/DNA/ANI/Curtea de Conturi sunt mina in mina cu ei.

  Milioane de RON furati an de an de aceste clici de hoti care sub acoperirea unor partide politice delapideaza acest oras.

  Cei mai vinovati sunt locuitorii acestui oras care nu ies sa protesteze fata de aceste hotii.

  Acesti prosti de cetateni nu inteleg ca banii furati de acesti hoti sunt banii lor din taxele si impozitele pe care le platesc.

 5. In ce lume „traieste” Chitic & Co. ???
  Intreb doar asa, pt un prieten…
  Vb cuiva…cine flutura 200 mp de steag???…totusi…20 x 10 metri nu.i de ici de colo…
  Da’ str. Izvoare cand o reparati?…
  Intrebare pt „chiticii” din primarie…

 6. O prostie fara sens!Costurile vor fi si mai mari, fiindca steagul nu va rezista decat cateva saptamani!

 7. Este singurul lucru care lipsește orașului?Cu banii alocati se pot face alte lucruri mai importante,și nu sunt putine!

Lasă un răspuns