Turnul lui Ștefan, din Piatra Neamț, lovit de trăsnet!

Turnul lui Ștefan din Piatra Neamț – atracție turistică și simbol al orașului a fost lovit astăzi de un trăsnet și  a fost parțial deteriorat. Cele mai afectate au fost geamurile construcției (reabilitată, în urmă cu câțiva ani, cu fonduri europene), unele vitrine și instalația electrică

„Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, Turnul lui Ștefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamț a fost lovit de un trăsnet.
La locul producerii evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, care a constatat că instalaţia electrică a fost afectată, geamurile ferestrelor, vitrinele expoziționale și proiectoarele care luminau Turnul au fost deteriorate.
Nu a fost necesară intervenția echipajelor ISU Neamț”, a pecizat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Nu este prima dată când Turnul lui Ștefan din Piatra Neamț trece prin patimi. Astfel, în urmă cu câțiva ani, cu acordul conducerii Complexului Muzeal (instituție bugetară din subordinea CJ care renește administrarea a mai multor muzee), un banner a fost fixat pe Turn  cu… șuruburi (august 2016)..
Ca la majoritatea instituțiilor din subordinea CJ Neamț, directorii Complexului Muzeal au tot fost puși, în general, pe criterii politice sau de obediență față de conducerea politico-administrativă a județului.

Daniel Vinca