Turnul Babel în curtea Spitalului / “O să mai amenajăm o parcare. Mai încolo!”

spital

Debandada – pe linia parcărilor şi a circulaţiei sugrumate – din curtea Spitalului Judeţean Neamţ nu este o problemă fără rezolvare, conducerea unităţii sanitare având în plan realizarea unor spaţii de parcare suplimentare. Când? Mai încolo, după cum spune directorul Ioan Lazăr, poate – cu ceva speranţe – chiar în 2015.

Culmea este că în urmă cu câteva luni, fix cu scopul enunţat de a disciplina traficul şi parcarea, în curtea unităţii sanitare au fost instalate bariere, gheretă pentru plată, au fost trasate trasee cu sens unic… Rezultatul? Zero barat, ba, după cum spun cârcotaşii, debandada, aglomeraţia şi timpii morţi par să fi crescut.

Directorul Lazăr are, fireşte, o explicaţie: “În afară de pacienţi şi aparţinători vin cu maşinile şi salariaţii sau chiar cei aflaţi în practică (n.r. – probabil elevii de la Şcolile Postliceale). Le-am tot spus să mai vină şi fără maşini, ar fi bine şi pentru sănătatea lor, dar situaţia e cea care se vede. Când vom amenaja noua parcare, vom mai descongestiona această aglomeraţie…”.

Adevărul este că la o unitate sanitară cu peste 1000 de salariaţi, ziua, pe ceea ce am numi tradiţional schimbul 1, sunt la muncă, vreo 400-500. Dacă din aceştia vin la muncă cu maşini proprii cam jumătate, înseamnă că, din start, în curte sunt postate vreo 200-250 de autoturisme. Curtea spitalului e mare, dar suprafaţa alocată locurilor de parcare nu depăşeşte 10-15%. Aşa că situaţia în care ajungi la spital cu un apropiat bolnav şi nu ai unde să parchezi maşina ţine, la Spitalul Judeţean, de o nedorită normalitate. Şi mai trist e că nici în apropierea spitalului nu sunt parcări libere unde să poţi lăsa maşina.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns