Turnul Babel: ALEGERI PENTRU FUNCŢIA DE PREŞEDINTE CJ NEAMŢ / Pe noua lege, dintre actualii consilieri

cj neamt

Constantin Iacoban va pierde funcţia de preşedinte CJ Neamţ sau va fi reconfirmat pe post. Şi nu doar el va trece prin furcile unui nou vot ci şi Emilia Arcan are acelaşi test de trecut.

Cert e că la CJ Neamţ trebuie organizate alegeri după noua legislaţie electorală. Este o prevedere din Legea 115 aplicabilă tuturor Consiliilor Judeţene unde funcţia de preşedinte a devenit vacantă din diverse motive.

Anunţul noilor alegeri a fost făcut acum puţin timp de prefectul judeţului Neamţ, Vlad Angheluţă: “La consiliile judeţene la care funcţia de preşedinte a devenit vacantă din diverse motive este obligatorie alegerea unui preşedinte; pe cale de consecinţă va înceta exercitarea atribuţiilor preşedintelui de unul din vicepreşedinţi, după cum va înceta şi exercitarea atribuţiilor de vicepreşedinte de unul din consilierii judeţeni.

La Consiliul judeţean Neamţ se impune alegerea unui preşedinte, precum şi a unui vicepreşedinte”.

În acest moment, oficial, la CJ sunt doi vicepreşedinţi (Constantin Iacoban şi Dan Manoliu), unul fiind şi preşedinte interimar, iar Emilia Arcan este consilier delegat cu atribuţii de viceprimar.

Practic îşi pierd funcţiile delegate Iacoban şi Arcan, primul rămânând vicepreşedinte. Se va trece la alegerea unui preşedinte, DIN RÂNDUL TUTUROR CONSILIERILOR JUDEŢENI.

Dacă noul preşedinte va fi unul din cei doi vicepreşedinţi (dar nu e obligatoriu), abia atunci se va alege un nou vicepreşedinte.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.