TURNĂTOR ORDINAR! Anonima care viza nenorocirea familiei Corfu pentru că „minorul lucrează în condiţii de risc rutier, feroviar, social, manifestaţii”!

În România sunt jălbari/reclamagii care, din dorința de a face rău unora pe care nu-i înghit, doresc să-i distrugă total: uman, economic, social. Un astfel de caz-şcoală este setul de plângeri care îl vizează pe jurnalistul nemţean Ionuţ Corfu (redactor şef al siteului TVM Neamţ.ro şi administrator al firmei care operează publicitate pentru respectiva entitate media), reclamat la începutul lunii ianuarie, prin mai multe plângeri anonime atât la Poliţie cât şi la diverse instituţii care ar trebui să ia urgent măsuri în cazul unui minor exploatat/abuzat emoțional.

Publicăm mai jos, ÎN PREMIERĂ, una din plângerile trimise la instituții/ONG-uri care au ca tematică protecţia (şi a) copilului, document primit de la o sursă Vestea apropiată de sectorul civic, cu menţiunea că dacă delaţiunea s-ar fi confirmat fie şi parţial, părinţii copilului ar fi putut suporta diverse sacţiuni sau măsuri (de la amendă la anularea drepturilor părinteşti şi până la extragerea copilului din familia sa) doar pentru că un frustrat schizofrenic este deranjat de activitatea jurnalistului.

O simplă lectură a frazelor din delaţiunea de mai sus arată şi care este ţinta (publicaţia tvmneamt.ro şi firma K Neamt Media sunt invocate în primele 2 fraze, adică Ionuţ Corfu) şi că, pentru „uciderea” ţintei, vigilentul anonim nu are nicio reţinere să lovească, în esenţă, în familia jurnalistului.

Cea mai tare acuzaţie este cea din propoziţia a 3-a: „minorul lucrează în condiţii de risc rutier, feroviar, social, manifestaţii”, de parcă un jurnalist din Neamţ care, din când în când, îşi ia copilul pe lângă el, lucrează pe vreun front de război, sau judeţul ar fi vreun fel de Kosovo sau Afganistan.

Cititi si Jurnalistul Ionuț Corfu reclamat la Protecția Copilului pentru că… fiul lui filmează!

Şi „rechizitoriul” referitor la legitimaţie şi lipsa vreunui contract sau a instructajului de protecţia muncii arată, dincolo de limbajul de lemn, limitele de gândire sau răutatea cronică. În primul rând, fiul lui Corfu a fost văzut nu cu legitimaţie ci cu un banal ecuson. Folosit nu doar de jurnaliştii în sens clasic (angajaţi cu carte de muncă sau cu contracte de prestări servicii) ci şi de colaboratori, voluntari etc. Acel ecuson nu acordă niciun drept suplimentar în plus jurnalistului în teren ci are doar rolul de a răspunde, instant, unei întrebări fireşti atunci când cineva fotografiază sau filmează în teren („dar cine e ăsta?”) si de a asigura o minimă protecţie fizică pentru respectivul şi echipamentele tehnice (cameră montată pe trepied), mai ales la evenimente gen spectacole unde toată lumea se înghesuie şi vrea să fie mai aproape de scenă (cu rezultate discutabile, oricum).

Dar de la simple fotografii şi filmări realizate, în Neamţ, în medii total ne-ostile, unde singurul pericol este ca o mamaie neatentă să dea cu cotul peste obiectiv, până la a vorbi de riscuri rutiere, feroviare etc este o distanţă colosală, ca de la o minte normală la una bântuită de fantasme şi o ipocrizie fără limite.

Fraza cu păstrarea confidenţialităţii reclamagiului care oricum spune că datele lui sunt fictive arată iarăşi ce amalgam ciudat de raţionament paranoic este în capul unui astfel de individ care, sentenţios, mai şi adaugă „am temeri bine întemeiate”. Şi evident că turnătoria mizerabilă nu se putea termina decât cu un apel la profesionalismul celor cărora le-au fost destinate delaţiunile incalificabile.

„Opera” de mai sus a personajului pe care accepțiunea publică nu-l poate eticheta decât un „sifon” de cea mai joasă speţă a fost remisă către 3 detinatari. O altă plângere, cu conotaţie penal-financiară a fost trimisă la IPJ şi la MAI. Iar aceste instituții serioase și importante, care și așa se plâng că au foarte multe verificări de făcut în comparație cu resursele materiale și umane alocate, trebuie să deruleze acum astfel de anchete care pleacă de la frustrările schizoide ale unei minți atât de limitate încât crede că poate „termina” cu astfel de mizerii pe un jurnalist pe care nu-l agrează el sau stăpânii lui.

Ce nu şi-a dat seama autorul turnătoriei este că, printre rânduri, a devoalat scopul şi ţinta reală: publicaţia online TVM Neamţ, jurnalistul Ionuţ Corfu. Este clar că ziaristul (care nu s-a remarcat drept breloc la cheile vreunui puternic al zilei) nu are cum să fie simpatizat de toată lumea. Ca orice jurnalist, cel puţin teoretic, poate şi greşi, iar în asemenea cazuri sunt pârghii legale care pot corecta astfel de derapaje, de la drept la replică la acţionarea în instanţa civilă.

Hărţuirea lui Corfu cu plângeri penale (care, teoretic, înseamnă şi timp pierdut pentru cel vizat, care este chemat să dea declaraţii şi o anume presiune) arată că scopul real este timorarea jurnalistului şi tentativa de a-l ţine pe acesta ocupat cu astfel de probleme inventate. Nu este nimic nou, în Neamţ au mai fost aplicate astfel de tehnici cu privire la unii jurnalişti incomozi şi, în curând, Vestea va face dezvăluiri mai ample în acest sens.

Rezultatul nu are cum fi în linia dorită de astfel de strategi de doi lei şi apelarea la astfel de mizerii (cu ţintă chiar şi spre familiile jurnaliştilor) nu arată decât lipsa de caracter dar şi mediocritatea unor astfel de jălbari. Dar denotă şi lipsa de profunzime a celor care le sunt, într-un fel sau altul, asociaţi sau parteneri.

Pe baza argumentelor de mai sus dar şi a altor detalii despre care vom vorbi într-un viitor nu prea îndepărtat, Vestea îşi asumă azi afirmaţia că este foarte posibil ca jălbarul cu „opera” de mai sus să aibă legături, să fie asociat cu ceea ce am putea numi „presa ca accident” din judeţul Neamţ.

Vom reveni.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “TURNĂTOR ORDINAR! Anonima care viza nenorocirea familiei Corfu pentru că „minorul lucrează în condiţii de risc rutier, feroviar, social, manifestaţii”!

  1. Daca verificati articolele scrise in ultimul an de dl.Corfu vedeti si autorul,nu-i greu.

Lasă un răspuns