Turistă accidentată, coborâtă de pe Ceahlău după o acţiune care a durat câteva ore

O turistă care s-a accidentat serios la un picior, pe Muntele Ceahlău, a fost adusă la poalele masivului şi predată unui echipaj SMUTRD după o operaţiune de salvare care a durat câteva ceasuri.

„În jurul orei 13 am fost anuntati prin Dispeceratul National Salvamont si ulterior prin 112 ca in zona Cascada Duruitoarea o persoana de sex feminin de 40 de ani din Barlad suferise o accidentare .
Am alertat echipajul canin care se afla in patrulare nu foarte departe de acea zona. Dupa o jumatate de ora victima era gasita cu un traumatism grav de membru inferior. In asteptarea echipei de suport victima a fost izolata termic .
Dupa sosirea echipei de interventie 2 din Baza Durau s-a acordat primul ajutor si dupa imobilizarea membrului si a victimei , s-a efectuat transportul cu UT 200 pana la autospeciala salvamont. Dupa o operatiune de salvare care a durat cateva ore, victima a fost preluata de catre un echipaj SMURD . Precizam ca atat victima cat si insotitorii erau cunoscatori ai muntelui , bine pregatiti si echipati”, a precizat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamt.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns