Tun de 200.000 lei, credite nerambursate luate cu adeverințe false de salariat

Anchetă interesantă în Neamț, procurorii și polițiștii realizând cercetări care vizează o adevărată rețea care a produs un prejudiciu de 200.000 lei, cu credite nerambursate (de la CAR) obținute în baza unor documente falsificate. Printre falsurile folosite la înșelăciuni se numără și adeverințe de salariat date „din burtă” de o femeia cae conducea o firmă.

„La data de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț au pus în executare, un mandat de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2019, până în prezent, o femeie de 45 de ani, din-Târgu Neamț, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, ar fi eliberat mai multor persoane adeverințe de salariat care nu corespund realității, cu ajutorul cărora, persoanele în cauză ar fi obținut de la o Casă de Ajutor Reciproc, credite în valoare de aproximativ 220.000 de lei, credite care ulterior nu au fost rambursate.
În urma percheziției efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă< a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătr de cuvânt IPJ Neamț.

D.V.