Tudorel Radu: Culiţă Tărâţă confundă Consiliul Judeţean cu o firmă proprie

culiţă-tărâţă-280x250

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă se comportă în instituţia administrativă la fel ca într-o firmă proprie. Acesta este concluzia emisă de consilierul judeţean Tudorel Radu, în cadrul emisiunii VESTEA ALERT de la TELE M Neamţ în care subiectul dezbătut a fost relaţiile tensionate din CJ, tonul agresiv folosit la şedinţe dar şi alte hibe etichetate deja de toată presa nemţeană drept „bâlciul de la CJ”.

Alesul nemţean s-a referit şi la o altă practică incorectă din instituţie. Atunci când consilierii judeţeni doresc să obţină informaţii suplimentare legate de anumite subiecte care se află în dezbatere peste câteva zile, funcţionarii din instituţie refuză să le ofere dând de înţeles că au primit ordin expres în acest sens. “Noi primim proiectele de hotărâri cu câteva zile înainte de şedinţă. Cu cinci, aşa spune legea. Le mai consultăm, citim, ne informăm şi, dacă ne dăm seama că e ceva ce e neclar – deci cu 2-3 zile înainte, poate cu o zi – ca să votăm în cunoştinţă de cauză, dacă mai cerem ceva informaţii, e jale. Şi nu stă în picioare varianta cu <<cereţi pe Legea 544 şi vă dăm în maximum 30 de zile>>. Mai întâi că acea informaţie trebuie atunci, apoi pentru că şi Legea 215 a Administraţiei Publice prevede clar că, în îndeplinirea atribuţiilor lor, consilierii judeâeni dar şi cei locali trebuie să primească IMEDIAT informaţiile necesare. Eu, consilier răspund pentru votul meu, trebuie să votez conform propriei conştiinţe. Dar cum să fie acest vot dat în deplină cunoştinţă de cauză când conducerea CJ pune aceste piedici?”, a întrebat Tudorel Radu. Consilierul judeţean a explicat că sintagma „conducerea CJ” nu se referă la vicepreşedinţii Emilia Arcan şi Dan Manoliu ci la preşedintele Culiţă Tărâţă.

Acelaşi consilier judeţean a repetat de câteva ori că agresivitatea verbală a preşedintelui CJ Neamţ dar şi alte atitudini ale acestuia arată că, „fără îndoială, Culiţă Tărâţă confundă administraţia public cu o firmă proprie. Mulţi din cei care vin din afaceri spre administraţie au această tendinţă dar la Culiţă Tărâţă acest stil iese efectiv în evidenţă”.

D. VINCA / Sursa foto: paginadeagricultura.ro

 

 

 

Lasă un răspuns