Ţuburlui şi „bicla” lui, like cu claxonul de la duba Poliţiei!

531108_301175263321085_703150263_nOdată cu campania electorală a început şi un nou episod prin care cunoscutul protestatar Mihai Ţuburlui atrage atenţie cu privire la votul care poate perpetua „Hoţii” la putere. E un nou sezon al protestului pe bicicleta cu pancarda „Votaţi hoţii”, astfel de acţiuni fiind derulate şi anterior de acelaşi biciclist cu atitudine civică.

Evident că acţiunea acestuia stârneşte diverse reacţii, cele mai dese fiind claxoanele de apreciere. Iar mai nou – după cum spune chiar Ţuburlui – un astfel de „like” a primit chiar şi de la o dubă a Poliţiei.

<<Ieri mă plimbam/protestam cu bicla prin oraș, cu a mea pancartă care afișează îndemnul ironic: Votați Hoții!
Știți deja că zi de zi, timp de 2 ore, de la orele 13.00 la 15.00, că atunci e orașul mai aglomerat, ies la plimbare cu bicicleta. Atunci sunt cel mai băgat în seamă.
În mod obișnuit, mersul cu bicicleta prin Piatra Neamț se poate considera cu ușurință sport extrem și cred că nu există biciclist care să nu își fi luat vreodată o portieră în față. Eu am deja 3 la activ, cu tot cu tumbele și juliturile de rigoare.
Însă, în această săptămână în care am ieșit cu pancarta agățată de biclă am fost tratat diferit, conducătorii auto făcându-mi loc în trafic, păstrând o distanță de siguranță pentru mine. 
Unii au claxonat în contextul în care au apreciat forma mea de protest, așa-numitul laic de pe feisbuc, regăsindu-se în ceea ce fac, alții au făcut un efort mai mare dialogând cu mine. Ceva de genul: „bravo!” sau „așa este!”
Ieri a fost ceva diferit.
O dubă de poliție, din aia cu gratii la geamuri(ANP), care transportă deținuți, mi-a dat laic!!? 
Șoferul/politistul, trecând pe lângă mine: „Bine mă’! Respect!” Așa ceva!!!>>, relatează Ţuburlui episodul respectiv.

13094294_822709791167627_8036013211281142732_n

Noul sezon al protestului lui Ţuburlui a demarat chiar în prima zi de campanie electorală, motivaţia demersului fiind prezentată de el însuşi astfel: <<Găștile politicianiste pietrene, provenite din fostele structuri ale securității kgb, ăia care în trecut ne țineau în frig, foame și teroare(acoperiții de astăzi ai SRI) au început deja campania electorală. Au aruncat în luptă cei mai de soi candidați, cu cele mai zornăitoare tinichele și cei mai mari scheleți ascunși prin toate dulapurile din oraș, indivizi special pregătiți în prefacerea banului public în scrum, maeștri ai iluzionismului. Pe lângă aceștia, Leonard Iosefini e mic copil și ar trebui să ia lecții.>>,

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Ţuburlui şi „bicla” lui, like cu claxonul de la duba Poliţiei!

Lasă un răspuns