TT, zodia Cărbunariu: Actrițele sar coarda în vitrină, directoarea e „oleacă” plecată la un ciubuc în străinătate!

Teatrul Tineretului trăiește la intensitate maximă Epoca Geanina Cărbunariu. Atât de progresiste sunt ideile cu care sunt luați ochii oamenilor, de fațadă, încât cei care speră ca TT-ul să redevină o instituție serioasă și să renunțe la alura de gang experimental au tot insistat ca Vestea să publice fotografii cu mega-găselnița cu actorii scoși în vitrină – precum prostituatele la Amsterdam, în celebrul cartier Roșu – ca să promoveze marfa. Adică arta!

La ora stabilită (parcă 18,30, joi) Nikonul era la datorie. Grație obiectivului cu factor de zoom, nu a fost nevoie să facem poze, precum telefoniștii, de la 1 metru de vitrină. Ca nu cumva să emoționăm pe cele 5 actrițe care timp de câteva minute au sărit coarda (două dintre ele) sau au tot tras limonada prin pai (celelalte 3). Faptul că păreau să nu fie nici ele prea convinse de importanța actului artistic din vitrină nu a fost remarcat de prea mulți pentru că, la ora respectiva, vremea nu era prea prietenoasă (cer acoperit, chiar și câteva picături reci de ploaie) așa că prin fața TT nu au trecut decât câțiva trecători grăbiți. Iar majoritatea pietonilor erau prea cu zor ca să fie atenți la creația (sau strategia de marketing) din vitrina care, ce-i drept, nu avea felinar roșu.

Recunosc că am fost tentat, pentru doar câteva secunde doar, să o sun pe managera Cărbunariu să o invit și pe ea să vadă impactul de Arici Pogonici al managementului care-i poartă numele. Mi-am adus brusc aminte că, din informațiile mele, era plecată în străinătate încă de la începutul săptămânii trecute. Și că se va întoarce undeva pe data de 9 aprilie. Deci încă 2 săptămâni pe muchie în care onor managera nu servește la locul de muncă.

Știind-o cu mare grijă față de banul public (din perioada în care lăuda teatrul underground în detrimentul celui finanțat de la buget, despre ultimul spunând că e o risipă de resurse financiare), suntem convinși că nu apare ca fiind la job ci, cu siguranță, și-a luat concediu de odihnă sau concediu medical. Mai ales că deplasare spre centrul Europei ar fi una cu profit pentru buzunarul propriu, fiind vorba de un proiect care nu are legătură cu TT ci cu ceea ce lumea numește „ciubuc personal”.

Suntem la fel de convinși că a anunțat și la CJ că e plecată nu doar din județ ci și din țară și că dacă e nevoie de vreo completare la dosarul cu finanțarea pentru spațiul din Precista va răspunde foarte prompt la telefon, că Polonia are o acoperire foarte bună pe telefonia mobilă, nu?

Și nu e exclus ca să se reîntoarcă și în cele 3-4 luni pe an cât stă, real la serviciu, spectatorii nemțeni de teatru să afle că ar fi montate piese precum
Chirița în voiagiu, de Vasile Alecsandri
Pribeaga, de Vasile Voiculescu
Amanta mortului sau Noua și adevărata Casă cu Țoape, de Puși Dinulescu

sau
Bani de dus, bani de-ntors (1999-2001), de Puși Dinulescu
Zestrea Ilenuței (1953), de Mircea Ștefănescu
Vicleimul, de Victor Ion Popa

sau, de ce nu?, ca un omagiu adus criticăreselor de casă, care vin la Festival unde li se asigură toate cele (casă, masă, bani) din resurse publice și scriu Ode pentru manageră și-i înjură pe cei care au altă părere

Gaițele (1932), de Alexandru Kirițescu.

D.V.

Nota Bene – pentru a nu văduvi bugetul TT de lipsa unor încasări, Vestea nu mai acceptă de mai bine de un an nicio invitație gratuită la spectacolele de teatru de la TT, ne cumpărăm biletele atunci când mergem la o piesă. Ceea ce așteptăm să facă și criticăresele din cercul de prieteni și interese al Geaninei Cărbunariu.

 

One thought on “TT, zodia Cărbunariu: Actrițele sar coarda în vitrină, directoarea e „oleacă” plecată la un ciubuc în străinătate!

  1. Femeia e dusa rau cu capul, dar vinovati sunt cei care au numit-o si nu o dau afara!

Lasă un răspuns