Troleibuzul SA – TRAI NINEACĂ! 60 de miliarde de lei (vechi) – subvenţii de la CJ, pe an! 5 miliarde lei (vechi) – plata conducerii!

Câte 60 de miliarde de lei vechi a pompat în 2014 şi în 2015 Consiliul Judeţean Neamţ în firma Troleibuzul SA. Mai puţin de o zecime din aceşti bani reprezintă subvenţionarea transportului din punct de vedere social (pensionari, persoane cu dizabilităţi), în timp ce peste 90 la sută din aceste sume uriaşe reprezintă celebra „compensaţie per kilometru”, în fapt o denumire care maschează elegant realitatea, aceea de SUBVENŢIONARE A PIERDERILOR PER KILOMETRU. Aşa cum arătam într-un articol anterior (vezi AICI – Miliarde fără număr pentru GAURA NEAGRĂ Troleibuzul / Peste 2,5 milioane de lei (noi) viraţi de CJ doar în 2016, pentru pierderile/km ) practic, respectiva compensaţie reprezintă un calcul aritmetic simplu, cu două operaţii: din cheltuieli se scad încasările şi se adaugă profitul.
Mai pe româneşte, suveica CJ – ADI Urbtrans – Troleibuzul mută banul public din conturile autorităţii publice judeţene în cele ale firmei, acoperind pierderile uriaşe (de peste 66 la sută), adăugând şi un „capac” de 3,87% şi uite aşa Troleibuzul apare în actele contabile drept o firmă profitabilă. Dând deoparte subvenţiile pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi şi referindu-ne strict la celebrele COMPENSAŢII (bani pentru acoperirea pierderile din activitatea de transport) încasate din bani publici, nu poţi să nu te întrebi care ar mai fi situaţia financiară a firmei fără această susţinere masivă…

Dar pentru că în articolul anterior avansam cu titlu de aproximare suma de 60 de miliarde de lei vechi drept bani primiţi de la CJ, venim acum cu cifre concrete şi oficiale (din Raportul C.A. Troleibuzul pentru 2015).

y-subventii

Evident că banii de mai sus (din rândul subliniat) reprezintă doar o componentă a cifrei de afaceri a acestei companii. Se mai adaugă propriile încasări din transport sau cele din alte activităţi (IPT, tahografe, publicitate). Cum profitul realizat real nu este cel perceput CJ (de 3,87%) – sună ca naiba „profit perceput CJ” dar asta e situaţie – ci undeva la o treime (adică circa 1,3%), e clar că majoritatea banilor se duc pe diverse cheltuieli. Ca la orice firmă: materii prime, materiale, diverse achiziţii, energie, apă, salarii etc şi… indemnizaţii. Pentru necunoscători, indemnizaţiile sunt acele lefuri mai speciale, încasate, evident, tot de nişte persoane speciale. Cum ar fi directorul (cu contract de mandat) dar şi celebrii membri C.A. (un fel de guvern tehnocrat care girează activitatea unui manager de la o firmă de stat sau de sub umbrela autorităţilor publice) şi la fel de celebrii AGA-mani (AGA = Adunarea Generală a Acţionarilor; pe la firmele private se întruneşte cam o dată pe an, la astfel de firme „de stat” cam lunar, că indemnizaţia se plăteşte per şedinţă). Ca să nu mai lungim discuţia, din documentul de mai jos (oficial!) rezultă că în 2015, cheltuielile pentru director (contract de mandat), AGA, CA şi cenzori au fost de aproape … 5 miliarde de lei!

y-trai-lefuri

Deci fix 498.176 lei noi au primit în carduri (sau în mână), pentru activitatea lor solicitantă din 2015, directorul, AGAmanii, membrii CA şi cenzorii. Cât de curând vom reveni cu detalii, pe fiecare în parte. Până atunci, tot din fotografia de mai sus rezultă că directorul de la Troleibuzul a cheltuit anul trecut şi peste 21.000 lei (noi), pe protocol. Adică aproape 20 de milioane de lei vechi pe lună. Mai este vreun şef de companie publică sau de instituţie (inclusiv Prefectul judeţului sau Preşedintele CJ Neamţ – cel care răspunde de bugetul din care pleacă aceşti saci de bani la Troleibuzul) care să aibă, lunar, la dispoziţie, aproape 20 de milioane de lei vechi pentru protocol?

Şi mai interesant este că tot personalul de la Troleibuzul primeşte anual, ca salarii brute (vezi fotografia de mai jos) cam 40 de miliarde de lei vechi. Şi vorbim de 135 salariaţi (în 2014), respectiv 139 (în 2015), cu un salariu mediu brut bunicel (peste 2500 lei lună) care, toţi aceştia iau de nici 10 ori mai mult decât directorul şi cei care îi girează activitatea şi indicatorii de performaţă.

y-u-personal

Există vreo firmă privată din domeniul transportului din judeţul Neamţ care să-şi permită să plătească directorului general (dacă mai sunt şi alţi directoraşi, aceia reprezintă alt capitol), pentru AGA, CA şi cenzori 5 miliarde de lei vechi? Noi nu ştim de existenţa unei situaţii asemănătoare (dar suntem deschişi la orice sugestie sau informaţie). Dar nu prea credem, pentru că privaţii din domeniu nu primesc compensaţii de 60 de miliarde de lei pe an de la CJ, nu au pierderile şi profitul subvenţionate din banul public şi la final de an trebuie să iasă pe profit real (nu umflat cu bani publici) pentru că altfel nici nu mai pot participa la licitaţii de trasee şi nici nu sunt eligibili pentru creditele sau leasingul cu care cumpără maşini noi.

La Troleibuzul, nu numai că sunt virate COMPENSAŢII absolut uriaşe (pentru pierderile de operare de 66 la sută) ci tot CJ plăteşte ratele la leasingul prin care au fost achiziţionate autobuze noi. Trai nineacă, să tot conduci (ca director, AGAman, membru CA) o astfel de companie care pare că are casieria alimentată direct printr-o ţeavă legată la bugetul judeţului.

Evident că alte cheltuieli plătite de Troleibuzul (din cifra de afaceri la care contribuie de zor bugetul judeţului) sunt cel puţin interesante. Ca să nu spunem „discutabile” sau „controversate”. Aşa că, în scurt timp, vom reveni… Până atunci, ca să nu fie discuţii şi ca o dovadă în plus că fotocopiile de mai sus reprezintă „materialul clientului” (adică documente oficiale), mai ataşăm două poze (antet şi semnătură), ca un gest de firesc respect jurnalistic pentru sursă:

Daniel VINCA

cop-troleibuzul

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Troleibuzul SA – TRAI NINEACĂ! 60 de miliarde de lei (vechi) – subvenţii de la CJ, pe an! 5 miliarde lei (vechi) – plata conducerii!

  1. Mare nesimțire. Ce salar are directoarea asta si ceilalți? Cum este posibil asa ceva? Arsene stie ? Normal ca stie … Ma intreb ce draci nu se închide aceasta societate! Om gasi noi cu ce sa mergem! Vad ca au scos acele autobuze noi. Oare ce comision au avut de aici, ca doar se vede ca nici o miscare fara bani!

  2. Propunere pt. Vestea si nu numai : aflati persoanele din ca si aga de aici si veti gasi in aceasta ordine, director la adi aqua si pe ce bani, avand in vedere fisa postului[cei de la uat-euri nu vor sa stie nimic despre banii lor?], organigrama acestei ……
    AGA-mani, fosti si prezenti, ce au vigilenta preferentiala, functie de ce spune tatucu’ ,guristi de meserie.
    Multumesc

Lasă un răspuns