Tri-lemă pentru aleşii PNL Neamţ: rămânem?, PSD?, PLR?

bomba1-800x638

Aleşii locali nemţeni ai PNL Neamţ au o dilemă extinsă. O tri-lemă, cum ar zice hâtrii, generată de ordonanţa Guvernului Ponta care “dezleagă” aleşii de partidele sub siglele cărora au candidat…
Să rămânem în PNL, să plecăm la PSD sau să trecem la Partidul lui Tăriceanu? – asta se întreabă primarii şi consilierii locali liberali.

Dacă pentru cei cu dor de ducă dilema e “la putere” (PSD) sau “tot pe dreapta” (PLR), cei care ar mai putea fi ţinuţi în loc de ideea de loialitate au, la rândul lor, nedumeriri majore. “Eu aş rămâne la PNL dar acum ne-au făcut frate cu PDL, cu dracu’, adică, pe care l-am tot criticat în anii din urmă. Păi ce politică e asta? Au ajuns ai noştri primari sau în parlament cu USL-ul criticând mafia portocalie şi acum ne-am pupat pe bot cu ăia de îi huiduiam…”, spune un ales local nemţean. La PNL Neamţ mai e şi altă chestiune în ceaţă: cine conduce acum filiala? Ex-preşedintele Dorinel Ursărescu şi-a dat demisia. Adversarul său, senatorul Ţapu nu a fost numit preşedinte pe judeţ ci interimatul a fost predat, de la Bucureşti, ieşeanului Mugur Cozmanciuc. Aşa că aleşii care ar sta lipiţi de săgeata galben-albastră nu prea ştiu cui să-i zică, în Neamţ, “domn preşedinte”.

D. VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.