Trei nemțence, jefuite de 23 de mii de lei prin metoda „Accidentul”. Escrocul lucra de după gratii


Trei femei cu vârste între 56 și 79 de ani din Valea Ursului și Oniceni au căzut pradă escrocheriei „Accidentul”, fiind lăsate fără 23 de mii de lei, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Neamț.
În urma investigațiilor efectuate privind săvârșirea a trei fapte de înșelăciune prin metoda “Accidentul“ și alte șapte astfel de fapte rămase sub forma tentativei, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea infracțiunilor, respectiv un tânăr de 24 de ani, care se află încarcerat în Penitenciarul Iaşi.
După o amplă documentare a activității infracționale, desfășurată de polițiștii Postului de Poliţie Oniceni cu sprijinul Biroului de Operaţiuni Speciale Neamţ şi a Biroului de Analiză a Informaţiilor Neamţ s-a reușit identificarea persoanei care a prejudiciat trei femei cu vârste între 56 și 79 de ani, din Valea Ursului și Oniceni, cu suma totală de 23.000 de lei. Polițiștii nemțeni, în două dintre cele trei cauze, au depistat în flagrant doi taximetriști, care au ridicat banii de la persoanele vătămate, fiind recuperată suma de 17.000 de lei”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.
Totodată ieșeanul de 24 de ani mai este cercetat de polițiștii nemțeni și pentru alte șapte fapte de înșelăciune prin metoda “Accidentul”, rămase sub forma tentativei, având în vedere că persoanele vătămate nu au dat curs solicitărilor, ci au verificat informațiile furnizate de acesta.
Astfel, polițiștii au stabilit că în perioada 17.08.2016-07.09.2016, tânărul a apelat telefonic, în mai multe rânduri, persoanele vătămate, recomandându-se ca rudă apropiată a acestora și solicitând sume de bani, sub pretextul că este implicat într-un accident rutier, având nevoie de bani pentru a media şi a soluţiona problemele judiciare apărute.
Cercetările au fost reunite în cinci cauze și sunt continuate pentru trimiterea în judecată a persoanei bănuite de săvârșirea infracțiunilor.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns