Încă trei luni de grație pentru lipsa autorizației ISU


Termenul pentru obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu a fost prelungit cu încă trei luni, până la data de 30 septembrie. Asta înseamnă că până la această dată nimeni nu va fi amendat pentru lipsa documentelor respective, așa cum informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț. Mai pe românește, orice agent economic sau instituție poate funcționa fără aceste autorizații fără teama de a fi sancționat, dar cu riscul că oricând s-ar putea arde la propriu, dacă Doamne ferește ar avea loc un incendiu.
Potrivit datelor centralizate până în acest moment, în primele şase luni ale anului în județ s-au depus 210 solicitări pentru emiteriea avizelor de securitate la incendiu și alte 176 pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu. După verificarea documentației, au fost emise 67 de avize și 40 de autorizații. Pe de altă parte, inspectorii de prevenire au derulat 588 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 183 amenzi în cuantum de 193.000 lei şi 1737 avertismente.
Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 247 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate”, se arată într-un comunicat de presă remis de ISU Neamț. Totodată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia persoanele interesate pot verifica necesitatea obținerii actelor administrative, respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns