Trei incendii, aceeași cauză: coșurile de fum

Trei incendii produse– unul aseară, două azi-noapte –  în județ au avut aceeași cauză – coșurile de fum, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț.
La ora 19:12, un ape la 112 anunța un incendiu la o locuință particularădin din Vădurele, comuna Alexandru cel Bun. La locul intervenției s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. În urma incendiului au ars aproximativ 0,5 mp astereală din jurul coșului de fum.
Cu opt minute după miezul nopții, un alt incendiu a izbucnit la Roznov. La locul intervenției s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamț cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia a ars acoperișul casei, din astereală de lemn și învelitoare de tablă pe o suprafață de aprox. 70 mp.
Cel de-al treilea incendiu s-a produs la ora 03.04, la o casă din Târgu Neamț. Cei șase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamț, dotați cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, au stins focul, care a afectat doar interiorul coșului de fum.

Alex SÎRBU