Trei elevi din Neamț, premiați la Olimpiada Națională de Geografie


Trei elevi din Neamț au obținut premii speciale la faza națională a Olimpiadei de geografie, informează Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Este vorba despre Dinu Alexandru David – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Piatra Neamț, Ovidiu Andrei Lazăr – clasa a IX-a, LPS Roman și Victor Malairău, clasa a XI-a, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț.
La competiția desfășurată la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea – Bihor, la proba teoretică scrisă și proba practică scrisă au participat 226 de elevi, iar 80 dintre ei s-au înscris la proba de baraj pentru selectarea elevilor care vor participa la Olimpiada Internațională de Geografie.
La proba de  baraj, care se desfășoară în limba engleză și cuprinde atât materia parcursă în cei patru ani de liceu, cât și elemente de cultură generală, s-au înscris 80 de elevi care au participat la proba de interviu. Dintre aceștia, 49 au fost selectați la proba scrisă de baraj, printre ei numărându-se și nemțeanul Ovidiu Andrei Lazăr, de la LPS Roman.

Alex SÎRBU