Trebuie să aibă loc o tragedie? Încă un urs semnalat azi-noapte, la Bicaz Chei, după cel de la Borca

Un urs a fost semnalat azi noapte (iar!) în comuna Bicaz Chei, ISU a dat mesaje Ro-Alert. Evenimentul avea loc la circa 2 ore după ce o alarmă similară era dată ca urmare a faptului că altă sălbăticiune fusese văzută cu 2 ore mai devreme la Borca, la mică distanță de Drumul Național.

„A fost semnalata prezenta unui urs in sat Bicaz Chei, comuna Bicaz Chei, langa cariera de piatra. S-a transmis mesaj RO-ALERT ISU NT”, informa ISU azi-noapte, la puțin timp după ora 22.

Pe la 20, un anunț similar îi alarma pe cei din Borca:

Reamintim că, în ultimele săptămâni, astfel de „întâlniri cu urși” au avut loc în mai multe localități care au suprafețe mari de pădure. La Bicaz Chei au fost peste 15 alerte în ultima lună.

Oare trebuie să se întâmple vreo tragedie, să fie răniți sau uciși oameni, pentru ca autoritățile să ia măsurile care se impun pentru ca întâlnirile cu urșii în zone intravilane să nu mai fie un fapt divers?

D.V.

sursa foto 1 – agrointel.ro / oier atacat de urs în iulie, la granița dintre Harghita și Suceava; un alt cioban a fost ucis tot atunci

Lasă un răspuns