“Trebuie executat. Este un porc şi un măgar!” Jurnalist incomod în vizorul aghiotantului unui deputat. VIDEO

Jurnalistul Cristian Galan de la un post tv local este un “un porc şi un măgar” în opinia unui marcant membru PNL Roman. Petrică Căpraru (fost consilier local declarant incompatibil de ANI pentru că firma sa a făcut afaceri cu Primăria căreia îi vota bugetul) îi raportează şefului său politic, deputatul Laurenţiu Leoreanu nu doar părerea lui despre journalist ci şi că “Galan ăsta trebuie executat!”

Ca într-un veritabil film în care mafioţii decid lichidarea/anihilarea adversarilor (vezi VIDEO de mai jos), Căpraru (care e şi preşedintele Organizaţiei Roman PNL a oamenilor de afaceri) spune că „N-o mai dăm la pace cu ordinarul ăla” iar şeful său politic, deputatul Leoreanu nu numai că aprobă un astfel de comportament ci dă aprobator din cap şi întăreşte: “Nu! N-o mai dăm la pace cu nimeni de azi. Gata!”.

Vezi ştirea video a postului romantv.ro în care apare, chiar la început, secvenţa respectivă:

„Vina” jurnalistului Galan este că analiştii PNL Roman l-au inclus pe acesta în lista scurtă a ziariştilor nealiniaţi nu pentru vreo dezvăluire-bombă sau pentru vreo investigaţie colosală ci pentru că a moderat câteva emisiuni de promovare electorală şi în una dintre acestea candidatul PSD a punctat deranjul cauzat vecinilor de muzica dată prea tare noaptea, la un cort de evenimente amplasat în Ştrandul din Roman. Cortul respectiv – de unde mai bubuie şi manele, chiar şi duminica pe la 4 dimineaţa, aparţine patronului… Petrică Căpraru.

Experienţa economico-politică din ultimii ani a celui pus pe executarea jurnaliştilor este legată, în multe puncte, de şeful actual al PNL Roman (ex-primarul, actual deputat Laurenţiu Leoreanu).

Nu ştim câtă politică a făcut până în acel moment dar, în 2012, Petrică Căpraru ajunge consilier local pe lista APEL (formată din PDL şi UNPR, cu candidat pentru primărie Laurenţiu Leoreanu). Iar traseul acestuia PDL-independent-PNL merge pe aceleaşi repere (şi de timp şi de spaţiu) cu cel al actualului senator.

-Profitând de celebra Ordonanţă Dragnea (a traseiştilor), în octombrie 2014, Leoreanu se declară primar independent. La pachet cu consilierii PDL, inclusiv Căpraru:

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/primarul-laurentiu-leoreanu-a-parasit-pdl-i-a-devenit-independent–170028.html

-2015: Toată lumea din Roman află că mai mulţi consilieri sunt anchetaţi de ANI pentru diverse incompatibilităţi sau conflicte de interese. Înainte de a veni decizia ANI, consilierul Petrică Căpraru îşi dă demisia din funcţia de consilier local, în septembrie 2015:

https://roman24.ro/pleaca-doi-consilieri-vin-alti-doi/

-februarie 2016: Deşi în momentul demisiei motiva că lasă politica pentru a avea timp de afaceri, Căpraru revine în linia 1 a politicii romaşcane, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei PNL Roman a oamenilor de afaceri:

http://www.romanulfinanciar.ro/index.php/stiri-locale-sub-2015/63-februarie-2016/5770-capraru-petrica-este-noul-presedinte-al-organizatiei-pnl-roman-a-oamenilor-de-afaceri

-aprilie 2016 – ANI îl declară incompatibil pe patronul politician, inspectorii de integritate punctând că acesta a vândut produse şi servicii de peste 97.000 lei (adică aproape un miliard de lei vechi) Primăriei Roman, în perioada în care era şi consilier local.

http://zch.ro/ani-romascanul-petrica-capraru-incompatibil/

-martie 2017: din funcţia de lider al organizaţiei PNL Roman Oameni de Afaceri, Căpraru devine membru de drept în BPL PNL Roman, în cadrul alegerilor care au avut loc în organizaţia locală. Tot atunci, Laurenţiu Leoreanua fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al aceleeaşi organizaţii:

http://inroman.ro/2017/03/31/alegeri-fara-surprize-la-pnl-roman-21996/

Articolele din linkurile de mai sus arată, mai presus de orice tăgadă, că faptul că în seara alegerilor anticipate Căpraru stătea la masa din sediul de partid de-a dreapta deputatului nu este întâmplător şi că ideea că acesta este considerat „aghiotantul lui Leoreanu” nu mai are nevoie de alte dovezi.

Redacţia Vestea nu este adepta unei solidarităţi de breaslă necondiţionate. Aşa cum am punctat şi în alte ocazii, suntem doar de partea acelor jurnalişti care cad victime unor abuzuri evidente, în rest nu o facem pe avocaţii nimănui, nici măcar dacă e vorba de ziarişti angrenaţi în diverse conflicte.

Filmarea de mai sus dovedeşte însă, mai presus de orice dubiu, faptul că unii politicieni tratează cu ură, cu insulte şi ameninţări de tip mafiot („TREBUIE EXECUTAT”) pe unii jurnalişti care fie nu le fac pe plac, fie îşi permit „luxul” de a pune întrebări sau – mai grav! – de a dezvălui ce se ascunde, cu sunet foşnitor, în spatele declaraţiilor frumoase.

Suntem curioşi dacă acest caz va fi mediatizat şi de restul presei din Roman sau vom asista la unele atitudini OMERTA interesante, care nu vor face decât să ducă cu gândul la contractele dintre entităţi media şi Primăria Roman.

Într-un limbaj la modă în Roman, în ultimul timp, coincidenţa s-ar putea numi #12000Lei (hashtag 12.000 lei).

Vom reveni.

Daniel VINCA

 

6 thoughts on “ “Trebuie executat. Este un porc şi un măgar!” Jurnalist incomod în vizorul aghiotantului unui deputat. VIDEO

  1. Marele liberal Leoreanu se comporta exact ca tatucul Iliescu, doar si-a inceput ucenicia politica in PSD. Daca Iliescu i-a trimis pe mineri sa-i snopeasca pe ziaristii de la Romania Libera si se adresa unui jurnalist cu „Mai animalule”, fostul lui discipol da din cap si aproba cand purtatorul sau de geanta spune”pors si magar” si propune executarea unui om de presa. Rusine, Leoreanule!

  2. PAI CE SPUNEAM IO DESPRE ASTIA? O GASCA DE GOLANI SE VEDE SI DIN ATMOSFERA DE SPELUNCA UNDE REMERCABILII SI STIMABILII REPREZENTANTI AI FAMIGLIEI SE ADUNARA.

  3. Astia sunt liberali?!Toata viata lor au lucrat la stat sau au castigat din afaceri cu statul!Romascanii , pietrenii si nemtenii , in general, au exact ceea ce merita fiindca au votat astfel de personaje!

  4. Exact ,,,,asa sunt Liberalii,dar defapt nu sunt liberali,sunt Pdelistii lui Basel in haine de liberali,o gasca de ,,golani,,pripasiti la conducerea urbei noastre.De ce ,,golani,?pai la modul lor de comportament,de exprimare ,nu poti sa-i numesti altfel.Bravo domnule Leoreanu ,iti dai arama pe fata,om pervers cu doua fete ,inconjurat de niste inculti si analfabeti precum Caprariu.Iata de ce nu merita sa mai mergi la vot,ca romascanii nu stiu pe cine sa voteze,,,au vot intotdeauna astfel de personaje,care lasa mult de dorit,privind educatia si bunul simt!!!

  5. Ba da, sa mergem la vot ! domnule Romascan ! pentru ca parerea si opiniile noastre politice conteaza ! Gasca celor pe care ii condamnam mai sus au iesit pe strada si in parcuri in zona centrala, au pupat babele si mosnegii si astfel i.au convins sa mearga la vot – a se vedea statistica – majoritatea varstnici s.au prezentat acolo !
    Nepasarea celor tineri ne.a adus aici !

Lasă un răspuns