Tragedie la slujba de Înviere: Bătrână în stare gravă, după ce a luat foc de la o lumânare


O bătrână de 86 de ani a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce hainele i s-au aprins de la o lumânare. Potrivit responsabililor Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, teribilul incident a avut loc chiar în timpul slujbei de Înviere, cu puțin timp după miezul nopții. Femeia pariticipa la slujbă la o biserică din Oșlobeni, iar la un moment dat hainele i-au luat foc de la o lumânare, iar în scurt timp bătrâna s-a transformat într-o torță vie.
Oamenii care au asistat la teribila scenă au sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță. „Pacienta era în stare foarte gravă, avea arsuri de gradele III-IV pe mai bine de 80 la sută din suprafața corpului”, a precizat Mihaela Olaru, asistenta șefă a Ambulanței Neamț.
Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Surse neoficiale spun că s-ar fi încercat transferul bătrânei la București, dar din pricina arsurilor care-i acoperiseră aproape tot corpul cadrele medicale de la unitatea spitalicească respectivă au refuzat primirea pacientului.
După ore de agonie, bătrâna a murit duminică, eforturile medicilor de a-i salva viața fiind în zadar.

Alex SÎRBU