Traducerea retragerii lui Şova din Guvern – Ponta îşi anunţă candidatura în scurt timp (plumbul zilei)

plumbul zilei 

PSD a intrat în linie dreaptă pentru campania electorală a alegerilor prezidenţiale. Să fim serioşi: povestea cu campania care durează o lună e pentru copii sau pentru politicienii leneşi. Iar legea stabileşte sancţiuni pentru acţiuni de după terminarea campaniei oficiale nu pentru cele care o preced…

Faptul că Dan Şova – considerat un apropiat al premierului – lasă ditamai ministerul şi anunţă că se dedică muncii de partid, de campanie anunţă, pentru cine vrea să vadă, că e chestiune de zile până ce Victor Ponta va veni în faţa naţiunii şi va face anunţul aşteptat de batalioane de PSD-işti: “Da, fraţilor, candidez!”.

Practic, retragerea lui Şova de la Guvernare este un gest similar în care un amic pregăteşte altuia terenul. Sau când unul care e plecat cu treburi apelează la un apropiat să-i supervizeze lucrările la casă. La cine apelezi într-o asemenea situaţie: la un om de încredere, la un „frate”.

E un semnal cu ţintă şi spre alţi grei ai partidului. Pentru miniştri, parlamentari, şefi de filiale judeţene mesajul e clar: la luptă, băieţi! Şi nu va fi loc de scuze, replica venind de la sine: “Dar Şova cum a putut să lase ministerul unde o ducea bine merci şi a arătat că e camarad de nădejde?”. La asemenea sacrificiu (de imagine?) pe care îl face Şova, scuzele clasice (am avut o nuntă, m-a durut piciorul, e bolnavă bunica etc) nu vor fi luate în seamă nici de portarul din Kiseleff.

În câte zile îşi anunţă Ponta candidatura? Nu ştiu. Dar momentul bate la uşă. Tic-tac, tic-tac…

 

D. VINCA

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.