Toți 10 au fost arestați! Acestea sunt numele lor! Dosarul „Droguri Chaplin’s, ex-Tonique”

Toți cei 10 bărbați reinuți duminică de DIICOT în dosarul „Droguri Claplin’s, ex-Tonique) au primit asear[ mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile de la magistrații Tribunalului Neamț unde a fost judecate cererile de arestare preventivă.

Cei 10 sunt, conform tabelului de pe portalul just.ro,

Vârstele sunt într-o paletă largă, de la 20 de ani (celebrul Orlando), la 46 de ani (nu mai puțin celebrul Cristian Dobrea, patronul de la Chaplin’s). Diferite sunt și acuzațiile, cei 10 urmând a fi anchetați și trimiși în judecată, în funcție de implicare fiecăruia, pentru „trafic de droguri de risc și mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu și punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri”.

Cititi si: Mega-descindere la Chaplin’s, RAIUL DROGURILOR din PIATRA NEAMȚ
Detalii de la acțiunea anti-drog de la Chaplin’s! „A fost încercuită zona, au fost închise străzi”
Infractorul „sifon” Bălăeasa, infiltrat ca provocator la protest! Jandarmii s-au făcut că nu-l văd pe cel care era total mascat!
Patronul Dobrea de la Chaplin’s reținut pentru droguri! Azi la 18 se judecă cererea DIICOT de arestare preventivă!
Cocaină, cannabis, ecstasy! Oficial, Poliția despre „DROGĂRIILE” Chaplin’s și ex-Tonique
DIICOT confirmă: trafic de droguri de mare risc, „găzduirea” de consum de droguri

Punerea la dispoziție a unui imobil pentru consum de droguri este pedepsită de legslația penală din România la fel ca și traficul de droguri, cu închisoare de la 2 la 7 ani. Conform aceleași legislații, toți cei 10 de mai sus pot obține înjumătățirea pedepselor dacă denunță fapte similare (Persoana care a comis una dintre infracțiunile prevăzute la art. 29, iar în timpul urmăririi penale denunță și facilitează identificarea și tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârșit infracțiuni legate de droguri beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege”).
Din această perspectivă (și, evident, cu acest detaliu explicat de procurori și avocați) nu este exclus ca acest dosar să capete noi dimensiuni.

Reamintim că la descinderele de la cele două localuri dar și la perchezițiile imobiliare „au fost ridicate aproximativ 10 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, aproximativ 60 de grame de cocaină, 48 de comprimate ecstasy, sumele de 3.850 de lei, 4.700 de euro, 640 de lire turcești și 2.000 de forinți, un dispozitiv de mărunțit de tip grinder, un cântar electronic, o pipă cu urme vegetale și o macetă”, după cum a precizat DIICOT într-un comunicat de presă remis aseară.

V.N.

 

Lasă un răspuns