Total de aproape două milioane de lei – Casa Verde la Neamț

În cea de-a patra zi de la începerea primirii dosarelor de finanțare pentru „Casa Verde” în Neamț, fondurile pentru investițiile cuprinse în acest program au fost epuizate, informează Prefectura Neamț. Este vorba despre aproape două milioane de lei, bani cu care 308 solicitanți își vor putea înlocui sistemele de încălzire din locuințe cu sisteme moderne, „prietenoase” cu mediul înconjurător.
Instituţia prefectului a fost informată în permanenţă despre  evoluţia activităţilor din cadrul Programului, asigurându-ne astfel că nemţenii care au dorit să aplice pentru acest program vor beneficia, în cadru legal, de fondurile puse la dispoziţie de guvern pentru implementarea sistemelor de încălzire care folosesc energie verde. În cele patru zile de desfăşurare a Programului   salariaţii APM s-au mobilizat exemplar, după prima zi depunându-se 169 de dosare, ceea ce ne-a situat pe  locul 2 la nivel naţional”, precizează prefectul de Neamț, Niculina Dobrilă.
Nemțenii au dat dovadă de un interes deosebit pentru acest program, cu atât mai mult cu cât suma alocată inițial la Neamț – peste 1,4 milioane de lei – a fost epuizată încă de ieri, ulterior acestea fiind suplimentate.
După epuizarea sumei alocate judeţului, în cea de-a treia zi am primit o suplimentare de 469.164,58 lei, suma care s-a consumat imediat în ziua următoare. Trebuie să remarcăm şi sprijinul profesionist acordat de către jandarmi , Agenţiei pentru Protecţia Mediului, neînregistrându-se incidente a încheiat reprezentantul guvernului în teritoriu.
Prin Programul „Casa Verde” populaţia beneficiază de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Echipamentele finanţate prin programul „Casa Verde” sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.