Tot la Spitalul Județean Neamț: Mortul a fost pus să aștepte testul Covid! În timpul acesta, a intrat în stare de descompunere! Familia a luat cadavrul cu Poliția!

Situație incredibilă la Piatra Neamț, la același Spital Județean Neamț (unde acum câteva zile pacienții erau ținuți ca vitele sub cerul liber câte 10-14 ore): un bărbat decedat marți nu a fost predat familiei zile întregi sub pretextul așteptării rezultatului Covid care a venit abia vineri, unitatea sanitară „a confiscat” cadavrul în continuare sub pretextul efectuării necropsiei care nu putea fi realizată în week-end (liber la LML) iar familia a luat mortul acasă cu ajutorul Poliției. Cadavrul a intrat deja în stare de descompunere după atâtea zile, acuză fiica decedatului, pentru că, timp de 4 zile, nu a fost băgat în frigider!

Valică Antoce se numea decedatul iar drama recuperării cadavrului frizează absurdul: <<Rusine Spitalul Judetean Neamt!
Tatal meu decedat de marti 6 octombrie nici azi 10 octombrie nu l-am putut aduce acasa din cauza incompetentei angajatilor de acolo!
I s-a trimis probe pt testul de covid si urma ca in 2-3 zile sa vina rezultatul si sa putem lua dar surpriza am fost anuntati vineri la ora 13.15 ca testul a iesit negativ dar doamna doctor nu s-a deranjat sa ii faca certificatul constatator al decesului plecand linistita in concediu!
La ora 13.15 testul fiind negativ trebuia sa i se faca autopsia dar angajatii spitalului au intrat in weekend si zicand sa venim luni 12 octombrie dupa el ca la prima ora o sa i se faca autopsia si o sa ni-l dea acasa. Pentru ca sambata si duminica niciun medic legist nu lucreaza a ramas pe luni!>>.

Familia îndoliată a fost nevoită să apeleze la Poliție pentru a recupera trupul decedatului spre a-l îngropa. Doar că surprizele neplăcute au continuat: <<Mergand cu politia la spital aceleasi lucruri li s-au spus si lor doar ca de marti si pana astazi EL NU A FOST BAGAT LA FRIGIDER SI SE AFLA IN STARE DE DESCOMPUNERE!
Politia a spus sa facem plangere la parchet si colegiul medicilor!
Intrebarea este daca astazi nu se duceau la spital aveau sa il lase pana luni nefiind bagat in frigider pe cine luam noi acasa?
Un decedat care din incompetența angajatilor nu au considerat de cuviinta sa fie bagat in frigider! Pentru ce a muncit tata 20 si ceva de ani si a platit contributie la stat si la casa de asigurari de sanatate daca acum i se cer bani pt autopsie? Daca acceptam sa ne dea sicriul sigilat si pus in sicriu intr-un sac ni-l dadea a doua zi si pe el il declara decedat de covid! Cati bani aveau sa incaseze de pe urma lui, dar asa ceva nu se poate ! El a lucrat pana in ultima zi, a fost sanatos, nu se plangea de nicio durere de ce sa il declare mort de covid? Incompetenta si iar incompetenta astea sunt cuvintele care descriu Spitalul Judetean Neamt si Romania zilelor noastre! Rusine, Rusine …>>.
Azi de dimineata ne-am dus din nou. Ne-a zis ca nu au facut necropsia ca e vina lor.
De la morgă ne-a zis că nu e pus in frigider deși doamna doctor ne-a spus să nu ne faceam griji ca e pus bine la frigider.
Am sunat politia, a venit și a zis că nu pot sa faca nimic. Am cerut detalii de la politie unde să merg să depun plângere să merg mai departe, am zis că fac orice pentru ca cei ce au greșit să plătească>>.

Bătaia de joc nu s-a oprit aici. După ce au ținut cadavrul de marți până vineri pentru rezultatul testului COVID iar apoi de vineri până sâmbătă pentru pretinsa necropsie, după ce familia a ajuns sâmbătă după-amiza acasă a fost sunată de la Spitalul Județean să vină înapoi să ia cadavrul că… nu mai trebuie necropsie. <<Am plecat acasă, de abia ce am ajuns, sună de la spital să mergem sa-l luăm că nu îi mai trebuie necropsie. Hotii, ticăloșii le-a fost frică să nu-i dăm în judecată.
Tatal meu e de necunoscut, nu il mai cunoastem, e in stare avansată de deacompunere, nici nu puteam sa-l lăsăm in casa lui in munca lui, pana luni, trebuie să-l îngropam imediat!
Rusine pentru indiferență, Rusine pentru nepasare, RUSINE RUSINE RUSINE>>, spune fiica decedatului.

Situația descrisă mai sus este încă un exemplu al managementului dezastruos de la Spitalul Județean Neamț (unde o țară întreagă a văzut cum pacienții primeau lături în loc de mâncare sau cum sunt ținuți câte jumătate de zi, pe scaune, în curte, sub cerul liber, chiar cu perfuzii în mâini).
Vineri, în ședința extraordinară de CJ (instituția căreia i se subordonează unitatea sanitară), consilierii județeni din alianța aflată la putere (PSD și aliații) au votat, la propunerea președintelui Ionel Arsene, un stimulent financiar pentru managerul Silviu Verzea, în cuantum de 1000 de euro (cu motivația că respectivul a pierdut la leafă în momentul în care a preluat actuala funcție). Managerul Verzea și-ar fi dat demisia cu o zi în urmă dar după cum a spus Arsene în respectiva ședință (citat de consilieri din opoziție), respectivul premiu („stimulent financiar”) îi va fi acordat retroactiv, pentru lunile în care a ocupat funcția.

Cazul prezentat mai sus întrunește, conform Codului Penal, indicii rezonabile pentru o anchetă care să vizeze fapte de neglijență și abuz în serviciu dar și de profanare de cadavre (art 383).
Nu-și face însă nimeni iluzii că va răspunde, real, cineva pentru o astfel de atitudine absolut halucinantă într-un spital în care, în ultimii 4 ani, nu doar că pare a fi un management de tip mafiot ci, și mai grav, toți cei care îi umilesc pe pacienți (acum și post-mortem) par a fi intangibili.

Daniel VINCA

.

One thought on “Tot la Spitalul Județean Neamț: Mortul a fost pus să aștepte testul Covid! În timpul acesta, a intrat în stare de descompunere! Familia a luat cadavrul cu Poliția!

  1. Poate ne explica dl Arafat si celelalte jigodii care sug banul public cateva aspecte:
    1.Mortii sunt molipsitori?Din cate stiu, virusul se transmite prin respiratie, ori mortul nu mai respra!Asa ca , orice test Covid pentru un decedat este irelevant!
    2.De ce sunt platiti legistii cu 40.000 lei lunar in conditiile in care nu au voie sa faca autopsii la decedatii de Covid?!Oare ca sa acopere adevarul?!Cum sa ratezi oportunitatea de a afla , prin autopsie, cum actioneaza virusul si cum il poti opri?!Arafat , Tataru, gasca DSP , conducerile spitalelor, si , cu tot respectul, si unii eroi in halate albe sunt niste criminali fara suflet!!!

Lasă un răspuns