Tot 11 lei pe zi, norma de hrană în Spitalul Județean. Legea nouă nu e încă implementată de CAS…


Deși în spațiul public au tot fost vânturate informații legate de dublarea normei de hrană a pacienților din spitale, în acest moment (azi!) la Spitalul Județean Neamț, norma de hrană pentru un pacient este tot de 11 lei pe zi. Dezvăluirea a fost făcută chiar de managerul Spitalului, A lexandru Filimon, la emisiunea moderată de jurnalistul Cezar Filip.
Filimon a explicat că motivul acestei situații ar fi decajalul dintre momentul unei decizii de acest gen și implementarea reală de către Casa de Asigurări de Sănătate (instituția care va deconta norma de hrană mai mare).

„Deși prețurile s-au mărit foarte mult de la începutul anului și am reziliat o grămădă de contracte cu furnizori pentru că aceștia nu mai puteau respecta prețurile asumate inițial, noi lucrăm în continuare cu această medie de 11 lei pe zi.
Chiar dacă în spațiu public s-a dat vestea cu legea cu 22 lei pe zi, normele încă nu sunt implementate.
Acele hotărâri au apărut pe 29 iunie, noi am vorbit la Casa de Asigurări de Sănătate și au zis că abia după 30 de zile, deci pe 29 iulie, practic, ar trebui implementate noile norme. Ni s-a cerut, săptămână asta, să pregătim niște machete și niște propuneri de buget, să știe ei la ce să se aștepte din punct de vedere al numărului de pacienți pe care noi preconizăm până la sfârșitul anului, ca să putem face un buget la aceste noi prețuri”, a spus invitatul (vezi VIDEO mai jos).

Managerul Filimon a precizat că și în condițiile actualei norme de hrană (de 11 lei) conducerea spitalului a făcut toate eforturile ca mâncarea să fie mai bună și mai consistentă. El a mai spus că, din contactele lui cu pacienții, gradul de mulțumire al acestora, legat de calitatea alimentației e unul în creștere.
Acesta a mai spus că actuala conducere a spitalului a crescut și atenția pentru medicamentele comandate, inclusiv pentru reactivi care altădată erau cam de negăsit la spital. Doar că resursa financiară e cea negociată pe actualul contract cu CAS.

 

D.V.

One thought on “Tot 11 lei pe zi, norma de hrană în Spitalul Județean. Legea nouă nu e încă implementată de CAS…

  1. Bătaie de joc MAXIMA. Bine ca sunt bani pt salariile lor nesimțite, asa sa ii ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.