TORPILĂ! Fostul prefect Lazăr despre Chitic: Fariseu, trădător, cameleon! Ce urmează la PNL Piatra Neamţ?

O caracterizare devastatoare îi este realizată primarului Dragoş Chitic (preşedinte PNL Piatra Neamţ) de către fostul prefect George Lazăr într-o postare făcută aseară pe net (însoţită şi de fotografiile de mai sus)

Lazăr (membru BPJ PNL Neamţ) îşi intitulează mesajul “CAMELEONUL DRAGOŞ CHITIC / Un exemplu clar de oportunism şi fariseism politic!”, reiterează afirmaţia că actualul primar s-a înconjurat şi este prizonierul unie camarile formată din oameni care sunt conduşi de o Minte Bolnavă.
Făcând recurs la istoria recentă, Lazăr îi aminteşte lui Chitic că nu avea nicio şansă să fie primar interimar fără sprijinul PNL Neamţ (condus de acelaşi Mugur Cozmanciuc pe care îl ia peste picior prin conferinţe de presă).

“Sunteţi un om demn de milă, domnule Chitic”, spune Lazăr punctând că fix cei despre care actualul primar spunea că sunt “nimeni în Piatra Neamţ” au ajuns azi să-I fie colaboratorii lui principali şi că împreună cu aceştia fac rău PNL Neamţ.
Ca şi alţi liberali, şi Lazăr confirm strategia lui Chitic de a aranja cu jurnalişti de casă “întrebări ajutătoare” în conferinţe de presă.
Lazăr îi explică lui Chitic cum este manipulate chiar de cei pe care ii consider apropiaţi: “Dvs. lucraţi la îndemnul unor oameni care, aşa cum se vede şi în fotografiile de la conferinţele de presă, râd de dvs domnule Chitic, şi vă vor lăsa din braţe când interesul lor o va cere”.

O adevărată torpilă este şi fragmentul în care fostul prefect opinează că actualul primar pietrean nu mai merită nicio funcţie de conducere în partid: “Mai mult, domnule Chitic, nu cred că aveţi nici măcar căderea de a mai ocupa vreo funcţie de conducere în cadrul PNL Neamţ, atâta timp cât dvs. sunteţi asaltat de tot felul de probleme juridice, care par să vină în avalanşă asupra dvs şi a celor cu care manageriaţi banii publici ai Primăriei.
Şi zic prietenii dvs jurnaliştii , chiar cei pe care îi rugaţi pe la conferinţe de presă să vă ridice mingi la fileu, să vă pună întrebări ajutătoare, că problemele mai grave de acuma vor apărea, pe la societăţile Primăriei, unde se dau contracte pe ochi frumoşi şi tot aşa…”.

Mai jos puteţi citi integral mesajul lui Lazăr. Până atunci, o primă consideraţie ar trebui să sublinieze faptul că e prima dată când un lider judeţean PNL aruncă ipoteza decăderii lui Chitic (implicit a camarilei lui) din funcţiile politice.
Cum Lazăr – avocat, fost prefect – nu este vreun exaltat care să scrie astfel de mesaje în vreun moment de depresie, pare foarte credibilă varianta că a făcut pasul respectiv după o prealabilă consultare cu alţi lideri PNL Neamţ. Poate chiar după o „binecuvântare”…

Astfel că, în ceea ce priveşte organizaţie PNL Piatra Neamţ, întrebare ar fi: ce urmează?

Mesajul integral postat de George Lazăr:

CAMELEONUL DRAGOŞ CHITIC
Un exemplu clar de oportunism şi fariseism politic!

Am văzut în spaţiul public, atât în presă cât şi în mediul de socializare on-line, diferite păreri exprimate de jurnalişti, cât şi susţineri ale unor colegi în legătura cu acţiunile PNL Neamţ.

Părerea mea,pentru că am participat activ la discuţiile purtate în forurile statutare de conducere ale PNL-Neamţ, este că suntem o echipă care am demonstrat atunci când am fost uniţi că putem scoate rezultate notabile, că putem implementa politici liberale pentru cetăţeni şi că instituţia bunului simţ şi al respectului politic reprezintă principii puternice între colegii liberali.

Sunt, însă, în cadrul PNL Neamţ şi persoane, unele chiar cu funcţii de conducere, care nu urmăresc interesul de grup, interesul politic al formaţiunii. Ci, din contra, au o agendă separată şi sunt influenţaţi ca prin acţiunile lor să provoace o stare de tensiune.

O astfel de persoană este şi dl Chitic Dragoş, ajuns primar al municipiului Piatra Neamţ, pe lista Partidului Naţional Liberal, într-o primă fază interimar, apoi validat prin vot la alegerile din 2016.

Ce este curios? Domnule primar Chitic! Vă rog să faceţi o incursiune în memorie , pentru că eu îmi aduc aminte – şi ca mine foarte mulţi colegi liberali ai noştri- cum aţi ajuns primar interimar în Piatra Neamţ.

Pentru că la acel moment la nivelul Filialei PNL Neamţ era presedinte tot dl Mugur Cozmanciuc şi, din câte ne aducem aminte la acel timp îl slăveaţi şi îl omagiaţi ca nimeni altul, era cel mai bun preşedinte de partid pe care l-aţi întâlnit vreodată , mai bun chiar ca domnul Ştefan, fostul dvs. Stăpân, şi asta, doar pentru a vă susţine să ocupaţi functia politica de primar interimar .

Şi aţi fost şi aţi rămas până la alegeri primar interimar, domnule Chitic, cu voinţa Partidului NaŢional Liberal şi cu eforturi susţinute din partea colegilor şi a preşedintelui PNL, de care astăzi văd că vă deziceţi.

Au venit apoi alegerile din 2016 când sigur, în cursa pentru fotoliul de primar din partea PNL erau mai mulţi colegi care vroiau să candideze şi care poate ar fi fost mai buni decât dvs., dar aţi fost desemnat pentru că eraţi deja primar interimar.

Aţi uitat oare toate aceste lucruri domnule primar Chitic?

Se pare ca aţi cam uitat – şi asta repede- , pentru că imediat după rezultatele alegerilor din 2016, aţi început să vă uitaţi cu admiraţie la cei din zona de putere de la PSD, să le faceţi cu ochiul, parcă nu mai erau aşa de răi ca înainte de alegeri, parcă acuma dacă tot au banii şi fondurile judeţului pe mână, au şi Guvern, au devenit atractivi şi pentru dvs.

Aţi greşit faţă de PNL, domnule Chitic, pentru că la alegerile locale nu v-a interesat să obţineţi rezultate bune pentru Consiliul Judeţean, iar dacă imediat după alegeri v-aţi aşezat în spatele lui Ionel Arsene, poate avem şi explicaţia de ce PNL a pierdut în faţa PSD în Piatra Neamţ.

Şi aţi greşit faţă de PNL şi la alegerile parlamentare, nu v-a interesat să obţineţi un rezultat bun în Piatra pentru PNL şi aţi reusit “performanţa” unui scor de 14 %, un rezultat ruşinos şi care a făcut să pierdem cel puţin un post de parlamentar!

Greşiţi şi acum faţă de PNL domnule Chitic, pentru că în loc sa fiţi recunoscător şi să vă comportaţi ca un om politic corect, vă ocupaţi de uneltiri şi dezbinări în organizaţie.

Şi cum l-aţi trădat pe dl Ştefan, cum l-aţi trădat pe dl preşedinte Cozmanciuc, asa veţi trăda şi PNL-ul… şi poate aşa ne explicăm de ce în funcţii sunt promovaţi oameni din alte partide, iar celor care au fost lângă dvs nu le întindeţi o mână de ajutor, indiferent că se numesc Sucală, Tapalagă, şi lista e lungă.

Dacă doriţi să funcţioneze mai bine BPJ al PNL, participaţi la şedinţe, respectaţi promisiunile, angajementele şi cuvântul dat şi munciţi pentru PNL, aşa cum şi partidul a muncit pentru ca dvs să deveniţi primar.

Dar prin astfel de gesturi dvs arătaţi că de fapt, nu lucraţi pentru PNL, că nu respectaţi forurile de conducere şi nici presedintele ales.

Dvs. lucraţi la îndemnul unor oameni care, aşa cum se vede şi în fotografiile de la conferinţele de presă, râd de dvs domnule Chitic, şi vă vor lăsa din braţe când interesul lor o va cere.

Sunt însa, şi unii colegi în PNL (din bun simţ nu am să dau nume),care însă nu văd cu ochi buni unitatea şi spiritul de colegialitatea şi care atât în trecut cât şi în prezent îşi folosesc toată forţa şi priceperea în a ţese intrigi, scandaluri, în a intoxica cu o propagandă de tip sovietic pe unii colegi, în dorinţa de a destabiliza şi de a produce fisuri în organizaţie, iar aceşti colegi sunt manipulati de o Minte Bolnavă.

Iar dvs, domnule Chitic, pentru binele personal, nu mai lucraţi pentru Mintea Bolnavă şi la comanda acesteia, pentru că dăunează grav sănătăţii.

Aţi uitat domnule Chitic, când făceaţi discuţii de taină prin judeţ, în 2016, şi făceaţi jocuri în partid pentru unii în defavoarea altora, iar acuma fix cei despre care dvs afirmaţi în trecut că nu au voturi în spate şi că nu îi cunoaşte nimeni în Piatra Neamţ, că nu mai putem merge cu garnitura veche de candidaţi la parlamentare, v-au devenit prieteni, sfătuitori şi după cum se comportă cu dvs şi după cum vă comportaţi dvs cu ei, cu siguranţă, şi Stăpâni!

Aveţi o atitudine tristă, domnule Chitic, şi sunteţi un om demn de milă şi compasiune pentru prestaţia politică şi colegială pe care o abordaţi de ceva timp în cadrul PNL filiala Neamţ. Nu v-am auzit niciodată în şedinţele de BPJ să aveţi nemulţumiri faţă de colegi sau de preşedintele Partidului, dar în spatiul public observ că exprimaţi puncte de vedere personale care vă poziţionează în afara decenţei şi în afara partidului.

Dvs emiteţi păreri despre colegii de partid, la adresa preşedintelui , ca un om care faceţi analize profunde , care emiteţi judecăţi de valoare, doar că vă amintesc, domnule Chitic, că nu prea aveţi căderea morală să faceţi astfel de analize, pentru că dvs. nu cunoaşteti ce înseamnă respectul şi spiritul de colegialitate, dvs ştiţi însă foarte bine ce înseamna să aveţi Stăpân şi ştiti de frica Stăpânului.

Mai mult, domnule Chitic, nu cred că aveţi nici măcar căderea de a mai ocupa vreo funcţie de conducere în cadrul PNL Neamţ, atâta timp cât dvs. sunteţi asaltat de tot felul de probleme juridice, care par să vină în avalanşă asupra dvs şi a celor cu care manageriaţi banii publici ai Primăriei.

Şi zic prietenii dvs jurnaliştii , chiar cei pe care îi rugaţi pe la conferinţe de presă să vă ridice mingi la fileu, să vă pună întrebări ajutătoare, că problemele mai grave de acuma vor apărea, pe la societăţile Primăriei, unde se dau contracte pe ochi frumoşi şi tot aşa… Fiţi cu băgare de seamă, domnule Chitic şi nu mergeţi pe zicala aia românească că nu ştie bărbatul, da ştie tot satul.

Fiţi demn, domnule Chitic şi nu vă mai lăsaţi influenţat şi coordonat de unii oameni care vă vor răul şi care vă vor duce la pierzanie .

Condamn şi comunicatul de presă al organizaţiei Piatra Neamţ, asumat de domnul primar Dragoş Chitic prin care un doctor de renume naţional. dl Liviu Harbuz , este tratat în cuvinte greu de reprodus dar şi mai grav este că dl Chitic consideră că PNL ar putea deveni, citez, “tomberon” în cazul în care doctorul Harbuz ar veni în PNL.

Consider în mod personal că PNL este un partid deschis, un partid în care îşi au loc oameni de prestigiu, persoane cu notorietate , care au ca repere valori de dreapta, demonstrate prin activitatea socio -profesională, prin discurs şi atitudine.

Sper ca aceste lucuri să fie reparate pe viitor şi doresc ca în PNL să poata exista premisele unei competiţii politice interioare corecte fără a exista filozofii de a închide partidul de dragul ca unii sau alţii să-şi păstreze funcţiile sau din frica de competitivitate .

Îmi doresc ca partidul Naţional Liberal să se reafirme mai puternic şi mai pregnant ca formaţiunea care luptă pentru apărarea valorilor democratice, a libertăţii,împotriva abuzurilor, pentru continuarea aplicării principiilor fundamentale ale justiţiei şi pentru dezvoltare economică.

Iar dacă Domnul Chitic vrea să faca lucruri bune în cadrul PNL să îşi asume la alegerile Europarlamentare un scor politic de 50 % din voturi pt PNL în Piatra Neamţ şi aşa vom vedea cu toţii ca dumnealui este interesat de partid şi nu doar de el.

Militez pentru un PNL unit şi puternic, în care există competiţie internă dar şi spirit de colegialitate,respect şi prietenie.

D.V.

3 thoughts on “TORPILĂ! Fostul prefect Lazăr despre Chitic: Fariseu, trădător, cameleon! Ce urmează la PNL Piatra Neamţ?

  1. Dl. Lazar a „uitat” ca acela pe care-l numeste „Stapân” a avut exact aceeasi calitate si fata de mentorii politici ai domniei-sale , domnii Ursarescu, Tapu Eugen si , mai de curand, Leoreanu!Nu stiu de ce pe dl. Lazar il deranjeaza traseistul Chitic, dar nu il deranjeaza deloc traseistul romascan Leoreanu , trecut pe la PSD, PDL si acum mare „vedeta” PNL!Nu retin vreo revolta a d-lui Lazar impotriva „Stapanului” Pinalti, dimpotriva chiar!Este chiar gretos ca un valet al valetilor lui Pinalti sa se manifeste in sensul de acum….

  2. Corect…slugile lui Pinalty vor un os mai mare de nasul lor si atunci se ataca intre ei.PENIBIL

  3. Cine face observații ???Lazăr????Cel care omoară oameni nevinovați în accidente rutiere cu maşina instituției?????
    💥💥💥💥💥💥

Lasă un răspuns