Tomac, atac dur la Andrușcă, chiar la Neamț: “Treapta cea mai de jos a unui ministru! Trebuie să plece!”

Dănuț Andrușcă este tipul de ministru care ar trebui să nu existe – aceasta este sinteza unor declarații făcute astăzi la Durău de Eugen Tomac, președintele PMP.

“Am un regret pentru nemțeni, care sunt oameni extraordinari, că reprezentantul pe care îl aveţi în actualul cabinet nu vă face cinste. Profilul de minstru pe care îl are domnul Andruşcă este treapta cea mai de jos la nivel de ministru. Un om care comunică așa cum o face domnul Andruşcă trebuie să plece din Guvern. Eu sunt convins – şi am văzut oameni de mare valoare în Neamț – că nu ăsta este profilul unui ministru. În mod sigur ministrul Andruşcă va pleca din fruntea Ministerului Economiei pentru că nu poate conduce un asemenea minister un om incapabil să înţeleagă misiunea pe care o are Guvern. Nu cred că domnul Andruşcă înţelege ce înseamnă politica şi programele de dezvoltare a societăţii româneşti. Este propulsat de PSD dar al acest nivel nu e de ajuns doar sprijinul politic”, a declarat președintele PMP.

Tomac a mai punctat că Andrușcă trebuie să plece din Guvern fie prin remaniere (și a făcut trimitere la criteriile enunțate chiar de Liviu Dragnea, inclusiv comunicarea eficientă), fie ca urma a unei moțiuni de cenzură.

“În cazul în care nu vom reuşi să convingem partidele de opoziţie să depunem o moţiune, ministrul Economiei trebuie să plece din funcţie. Este o funcţie importantă, de la 1 ianuarie vom prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Imaginaţi-vă ce discuţii va purta domnul Andruşcă cu Ministrul Economiei din Germania sau Franţa”, a mai precizat liderul PMP.

Tomac se află în Stațiunea Durău din Județul Neamț unde în această seară are loc ședința Consiliului Executiv Național PMP, cu participarea unei garnituri întregi de lideri ai popularilor de la centru și din toată țara. Marele absent este Traian Băsescu, aflat într-o delegație în străinătate.
La conferința de presă susținută înainte de ședința CexN, Tomac i-a avut alături pe Ioana Constantin (secretar general PMP), senatorul Severica Covaciu și pe gazda Bogdan Gavrilescu (președinte PMP Neamț, vicepreședinte PMP, viceprimar de Piatra Neamț).

 

D.V,

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns