Tocmai este „pictat” cel mai mare tricolor din Piatra Neamț

Chiar în aceste momente, peretele din spate al Cinematografului Panoramic (Mon Amour) din Piatra Neamț este zugrăvit pe exterior cu ceea ce va fi cel mai mare tricolor din Piatra Neamț. După cum se observă, cele 3 coloane verticale sunt pictate în albastru-galben-roșu, urmând ca celelalte două, de-a stânga și de-a dreapta, să rămână albe.

La o aproximare ochiometrică, tricolorul realizat astfel va avea 140-150 metri pătrați fiind astfel cel mai mare drapel, la acest moment, din orașul de la poalele Pietricicăi.

Conform surselor Vestea, lucrarea este executată și suportată financiar de Vasile Panaite (fost prefect) despre care se spune că ar fi intrat deja în bătălia pre-electorală pentru Primăria Piatra Neamț.

La Piatra Neamț, în mandatul trecut, a mai existat o propunere de realizare a unui steag tricolor mare, din material textil. La acel moment, inițiatorii ideii (care s-a dovedit nesustenabilă) doreau un steag urias care sî fie amplasat într-un sens giratoriu și care să fi costat 200.000 lei. Tunul financiar respectv nu a mai fost dat, din fericire, mai ales după ce experți în circulație rutieră au declarat atunci că o astfel de investiție, într-un sens giratoriu ar reprezenta un adevărat pericol public pentru participanții la trafic.

Daniel Vinca

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.