Toboganul capcană! La o creşă din Piatra Neamţ…

Aşa arată un loc de joacă pentru copii, din Piatra Neamţ. Şi nu orice loc de joacă ci chiar unul aflat în curtea unei creşe.

 

Este vorba despre creşa din cartierul Mărăţei şi fotografiile din acest articol au fost primite ieri la Vestea de la un părinte siderat de lipsa de spirit gospodăresc a celor care răspund direct de creşă (este un serviciu special în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială) dar şi a conducerii Primăriei Piatra Neamţ.

„Topoganul de la spațiul de joacă din incinta creșei din Măraței. Nimeni nu se sesizează. Probabil va trebui ca un copil sa se accidenteze pentru a se remedia. Altfel nu imi explic” – este mesajul primit de la acel părinte.

Aseară, după ce una din fotografii a fost făcută publică în cadrul emisiunii Hapul Zilei, un alt părinte a trimis un alt mesaj în care a punctat faptul că nu doar acea scândură lipsă care este vizibilă în imagini ar fi singura problemă de la locul de joacă sau din creşă. „Tabla este ruginită, vopseaua e scorojită şi, de asemenea, în locul unor bare metalice lipsă au fost puse nişte şipci dar care au fost poziţionate în exterior, cu canturi periculoase pentru copii, cu muchii care în caz de contact pot genera leziuni severe. Nu ar fi rău ca această creşă să fie controlată serios de cei de la Primărie pentru că sunt şi alte probleme iar delăsarea unor angajaţi este evidentă”, a spus acest al doilea părinte.

Reamintim că tot la Piatra Neamţ, în iunie 2019, un copil de 2 ani s-a accidentat serios tocmai din cauza unei scânduri putrede de la un loc de joacă.

Citeşte şi: Copil de 2 ani nenorocit la loc de joacă din Piatra Neamț! A căzut de la 2 metri după ce s-a rupt sub el o scândură putredă…

Oare e nevoie să fie victimă vreun copil a capcanelor aflate la tot pasul în locurile de joacă pentru copii din Piatra Neamţ sau cineva din administraţia locală chiar va face ceva în acest sens?

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns