Toată suflarea din Bicaz e la Festivalul Internaţional de Folclor! 100 FOTO

E sărbătoare la Bicaz, nu doar în calendar ci şi în sufletul comunităţii în mijlocul căreia a poposit Festivalul Internaţional de Folclor CEAHLĂUL. Cu mic cu mare, femei şi bărţi, adulţi sau copii au venit în piaţeta de lângă Biblioteca orăşenească să urmărească evoluţia celor 12 formaţii.

În deschidere, prezentatoarea Talida Cozma a invitat-o la microfon pe Carmen Nastasă, managerul Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare care le-a adresat un mesaj de bun găsit bicăjenilor şi, înainte de a da startul spectacolului, a invocat câteva detalii legate de organizarea evenimentului realizat de instituţia pe care o conduce împreună cu Consiliul Judeţean Neamţ.

La microfon a fost invitat şi primarul Nicolae Sălăgean care a dezvăluit emoţiile generate de starea vremii (în Neamţ, la prânz a fost o furtună) şi a mulţumit lui Dumnezeu pentru că a fost încă o dată de partea locuitorilor din Bicaz. Sau, că tot a fost acum 2 zile, Festivalul itinerant şi la Tg Neamţ, o fi ieşit vreun căpşor cu părul bălai la fereastră şi o fi zâmbit spre cer…

La Bicaz, evenimentul a început cu tradiţionala paradă…

… după care cele 12 ansambluri au urcat sau vor urca pe scenă, până aproape de miezul nopţii. Finalul va aparţine cunoscutei soliste Mioara Velicu, acompaniată de instrumentiştii şi flancată de dansatorii Ansamblului gazdă, Floricică de la Munte.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns