TIRuri cu paturi ATI: dus la Iași, promis și neonorat la Neamț! Spitalul fake de la Lețcani, tot neconform și închis!

La Iași a fost instalată, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase, o unitate de Terapie Intensivă mobilă de la ISU. TIR-ul are o capacitate de 12 paturi și a fost necesară aducerea sa pentru că, la două luni și jumătate de la închiderea pentru igienizare,
Un TIR similr a fost promis chiar de Raed Arafat și pentru Spitalul județean Neamț dar unitatea mobilă nu a mai ajuns în acest județ pentru că… e dusă la reparații.

Altfel spus, ca și în cazul spitalului modular de la Bacău (scos la vânzare pe olx) și aceste unități mobile (toate achiziții dubioase marca Arafat) sunt la fel de pline de probleme ca și deja celebrul spital-fake de la Lețcani cumpărat din banii nemțenilor și ieșenilor (13 milioane de euro).

Spitalul mobil de la Lețcani, stă cu lacătul pus de la începutul lunii ianuarie.

„Confruntat cu probleme legate de temperaturi negative în saloane, cu infiltrații de apă, cu probleme legate de autorizația ISU, spitalul modular nu a fost redeschis până astăzi. Unitatea care a costat 13,5 milioane de euro a fost închisă pentru igienizare și reparații la începutul lunii ianuarie. Deși reprezentanții EURONEST, asociația consiliilor județene din Moldova care a achiziționat spitalul, spun că acesta are problemele remediate, DSP Iași și conducerea Spitalului de Boli Infecțioase nu sunt convinși. Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, spune că spitalul este în curs de organizare și că trebuie constatat dacă cele 31 de probleme identificate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății au fost remediate.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase plusează și spune că Ministerul Sănătății trebuie să verifice dacă deficiențele depistate inițial au fost reparate”, anunță Libertatea.

48 de paturi de Terapie Intensivă ar putea fi utilizate în Spitalul mobil de la Lețcani. Însă, înainte de închiderea sa, au fost cel mult 18 ocupate simultan, fiindcă nu exista personal medical suficient pentru îngrijirea tuturor bolnavilor, menționează aceeași sursă.

D.V.

2 thoughts on “TIRuri cu paturi ATI: dus la Iași, promis și neonorat la Neamț! Spitalul fake de la Lețcani, tot neconform și închis!

  1. Eu zic ca jurnalistul lu”peste sa se mai informeze….oare nu cumva si spitalul modular de la Letcani si cele doua tiruri sunt cumva afacerea penalului sosetica? daca nu stiti despre cine vorbesc faceti sapaturi…..cred ca trebuie sa il intrebati pe penalul care conduce Consiliul Judetean Neamt…o fi avand Arafat bubele lui dar nu bagati si bubele altuia.

  2. Pentru Neamț sunt rezervate cu prioritate locurile de la minunatul spital din Lețcani, nu? Că doar s-au băgat ceva bani….

Lasă un răspuns