„Tirul ATI al lui Arafat”, refuzat de Spitalul Județean Neamț. Medicii au spus că nu-și asumă riscul…

Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean Neamț a declarat că unitatea pe care o conduce a anunțat oficial că nu mai dorește alocarea unui TIR ATI de la DSU (cunoscute drept „tirurile lui Arafat”).
Filimon a precizat că în condițiile crizei de paturi ATI (secția ATI de la Spitalul Județean a ars în noaptea de 14 noiembrie), una din soluțiile de avarie a fost solicitarea unui astfel de TIR, via ISU Neamț-IGSU-DSU. Și Spitalul nemțean urma să primească TIR-ul care a fost la Timișoara dar care nu a fost trimis rapid pentru că… e la reparat, după cum spunea chiar Raed Arafat.

Între timp a intervenit tragedia de la Spitalul Victor Babeș (3 oameni au murit datorită unei defecțiuni la aparatele de ventilație) și medicii nemțeni au devenit și mai circumspecți, anunțându-l pe manager că ei nu își vor asuma riscuri atât de mari, ca apoi să ajungă să dea declarații pe la Parchet din cauza aparaturii care duce la astfel de nenorociri.

Mai mult, tot după accidentul de la Spitalul Victor Babeș și firma (din alt județ) care ar fi urmat să se ocupe de instalare și mentenanță a dat semne că preferă să nu se complice cu „Tirul lui Arafat”.

Dacă la incendiul din 14 noiembrie în ATI-ul Spitalului Neamț erau 16 pacienți, acum aceeași unitate sanitară are 9 paturi ATI împărțite în alte 2 secții, cea de ATI fiind în continuare sigilată la ordinului procurorului de caz.

D.V.

Lasă un răspuns