Tîrgu Neamț, finanțare nerambursabilă de 900.000 de euro pentru anti-sărăcie! Proiectul lui Harpa, al 2-lea pe țară!

Veste bună pentru administrația locală din Tîrgu Neamț care probează încă o dată că dacă îți faci temele poți obține finanțări nerambursabile, indiferent dacă ești de aceeași culoare politică sau nu cu cei de la guvernare: 900.000 euro este suma obținută pentru un adevărat comcept interdisciplinar care-și propune combaterea și limitarea sărăciei și a excluziunii sociale.

<<Un nou proiect finantat pentru orasul nostru. Al unsprezecelea. Si cu un punctaj foarte bun 92,5 puncte, al doilea la nivel national. De data aceasta am atras pentru comunitatea noastra aproximativ 900.000 euro>>, anunță primarul de Tîrgu Neamț, Daniel Harpa.

Proiectul ”Dezvoltare economica si sociala in orasul Targu Neamt” a fost depus în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa prioritara – Dezvoltare locala plasata sub responsabilitatea comunitații, Operațiunea – Reducerea numarului de comunitați marginalizate aflate în risc de saracie si excluziune sociala din zona rurala si orase cu o populație de pâna la 20.000 locuitori prin implementarea de masuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

<<Este un proiect de suflet al administrației din Tîrgu Neamț, un proiect prin care facem, practic, și un recurs la valorile de suflet ale românilor: solidaritate, sprijinirea aproapelui și susținerea copiilor care provin din familii cu potențial financiar redus. Inechități sociale au fost dintotdeauna dar este de datoria noastră, a tuturor, să îndreptăm lucrurile, atât cât ne stă în putere. Și nu cred să fie ceva mai frumos pe lumea asta decât să încerci să redai unor copii dreptul la educație, la copilărie, la o șansă reală în viață”, a declarat primarul Harpa în exclusivitate pentru Vestea.net.

Detaliile tehnice sunt urmăroarele:

Obiective proiect
Reducerea numarului de persoane apartinand comunitatii marginalizate din Orasul Targu Neamt, aflate in risc de saracie si excluziune sociala, prin implementarea de interventii integrate de ocupare, educatie, formare profesionala, asistenta sociala si imbunatatirea conditiilor de trai, in contextul mecanismului DLRC.

Obiectivele specifice ale proiectului
1.– Dezvoltarea de servicii sociale si socio-medicale in cadrul comunitatii marginalizate din orasul Targu Neamt
2. – Reducerea fenomenului de abandon scolar pentru 40 de elevi din comunitatea marginalizata prin programe tip “scoala dupa scoala”
3. – Participarea la programe de ucenicie pentru 14 persoane din comunitatea marginalizata
4.– Informarea, consilierea, orientarea si medierea pe piata muncii a 216 membri ai grupului tinta
5. – 180 membri ai grupului tinta formati profesional prin participarea la cursuri de calificare
6. – 56 de membri ai grupului tinta vor avea un loc de munca in urma participarii la interventiile integrate din cadrul proiectului
7.– Sprijinirea a 14 membri ai grupului tinta in vederea infiintarii unei noi afaceri si crearea a cel putin 14 locuri de munca in noile entitati economice
8. – 2 Workshop-uri si Campanii de informare si constientizare care au ca scop implicarea comunitatii in problemele sociale locale

Proiectul se va derula în parteneriat cu Scoala Gimnazială ”Ion Creanga” Humulești și Asociația ”Căsuța cu Miracole” Tg. Neamț.

 

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns